logo-csu
Urmatorul meci

CSO Voluntari

VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Gabriela Szabo - 2024-04-16 7:00 PM

FRB TV

Căutăm victoria la Focșani în epilogul etapei a 9-a din LNBM


 

Echipa noastră se deplasează la Focșani pentru meciul din etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin Getica 95 cu CSM din localitate. Partida este programată duminică, 19 noiembrie, de la ora 19:00 și va putea fi urmărită pe FRB TV.

 

Trupa antrenată de Tomas Rinkekvicius vine după o prestație excelentă în FIBA Europe Cup, acolo unde a fost aproape să învingă pe Bilbao Basket. Meciul din Sala Transilvania s-a încheiat cu scorul de 68-73 pentru basci, dar „galben-albaștri” au arătat multe momente de joc la nivel de ACB, inclusiv acțiunea cu care au încheiat prima repriză, la capătul căreia intrau în avantaj la cabine. Lupta la recuperare a fost un mare plus pentru echipa noastră în acest meci dar și modul în care a fost distribuită mingea.

 

În această săptămână BC CSU Sibiu s-a despărțit de comun acord cu Yordan Minchev, jucătorul bulgar plecând după 13 meciuri jucate în toate competițiile, LNBM, Cupa României și FIBA Europe Cup.

 

CSM Focșani, adversarul de duminică, are un singur succes în acest sezon, și acela obținut pe teren propriu contra lui CS Vâlcea 1924. Vrâncenii vin după două eșecuri în deplasare, la Oradea și la Craiova, dar în fiecare dintre aceste jocuri au avut multe momente bune.

 

Echipa condusă de Mihai Petruț are o noutate în ceea ce îl privește pe Derryck Thornton care a debutat excelent la Focșani. În primele două jocuri a avut o medie 19.5 puncte, dar în ultimul meci, cel din Bănie, a absentat.

 

Partida dintre CSM Focșani și BC CSU Sibiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Mate Stretea, Alexandru Ivan și Lorand Bukurești.

 

„Nu suntem în cea mai bună perioadă a noastră, însă venim după un meci destul de bun în fața unei echipe puternice, precum e Bilbao. Este foarte important pentru noi să mergem la Focșani și să câștigăm, să terminăm turul acestei faze cu bine. Nu o să fie un meci ușor. Am văzut că niciun meci nu e ușor în acest campionat. Am speranța că dacă ne vom face treaba bine, vom veni acasă cu victoria” a spus Rareș Uță înainte de deplasarea la Focșani.

 

„Pentru noi fiecare meci este important. Nu contabilizăm meciurile drept importante sau mai puțin importante. Ca antrenor este foarte important să te pregătești pentru fiecare joc și întotdeauna consider că adversarii noștri sunt puternici și merită respectul cuvenit. Acum mergem la Focșani, știm că joacă un baschet mai bun și mai calitativ pe teren propriu. Au arătat acest lucru la victoria cu Vâlcea de acum aproximativ 10 zile. Sunt cu siguranță o echipă periculoasă când joacă acasă. Avem două antrenamente în acest timp scurt pentru a pregăti partida și sper că vom fi pregătiți” a spus Tomas Rinkevicius înainte duelul din Vrancea.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.


68305 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI