logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Câștigăm partida de pe teren propriu cu Steaua București, în care jucătorii români au făcut diferența


BC CSU Sibiu a obținut a 6-a victorie stagională în propriul fief, după ce a învins pe CSA Steaua București cu scorul de , în etapa a 17-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida desfășurată duminică seară, 23 ianuarie, a fost condusă aproape în permanență de elevii lui Miguel Angel Hoyo iar Lucas Tohătan și Mirel Dragoste au făcut cu adevărat diferența.

Miguel Angel Hoyo și-a cristalizat un prim 5 și i-a trimis din nou din prim secundă pe parchet pe Tohătan, Tamulis, Pratt, McGrew și Uță. Un singur coș s-a marcat în primele 3 minute de joc, de Justas Tamulis, care avea să-l semneze și pe al doilea de la distanță. Terrell Carter a spart gheața pentru oaspeți, ca mai apoi Rareș Uță să completez un three-point-play și să ducă scorul la 8-2. Tohătan a mai pus 2 puncte pe tabelă și banca Stelei solicita timp de odihnă la jumătatea sfertului. Jocul a curs în continuare favorabil pentru „galbeni-albaștri”, care au păstrat un avantaj aproape de bariera celor 10 puncte. Oaspeții au găsit plasa coșului și cu aruncări de la distanță și au reușit să se apropie. Lucas Tohătan cu două libere a stabilit scorul primului sfert, 21-14. Steaua a început mai bine actul secund și a reușit să vină la o singură posesie. Până la jumătateaa sfertului 2, sibienii și-au refăcut avantajul de 8 puncte, după două coșuri pe tranziție, 31-23. Au urmat două reușite de la distanță pentru, una în dreptul fiecăriei echipe.  Steliștii au reușit un run de 6-0 și se apropiau la doar două puncte. Rareș Uță, cu două coșuri la rând,  nu le-a oferit șansa oaspeților să poată egala sau chiar să treacă în față. Tanner McGrew a refăut ecartul de 7 puncte cu o triplă pe final de sfert. Terrell Carter a închis repriza cu două libere marcate și la cabine se intra cu scorul de 40-36.

Secvența secundă a meciului a început cu o triplă a lui Zarko Djuric. Răspunsul a venit de la Justas Tamulis, cel care a completat un three-point-play. Lucas Tohătan a semnat și el o triplă și scorul ajungea la 46-39. „Militarii” au replicat cu 9 puncte la rând prin care treceau pentru prima dată la conducere în meci. Mo Pratt cu un coș de 3 puncte a oprit seria bună a adversarilor. Tohătan și McGrew au izbutit coșuri consecutive și Steaua solicita timp de odihnă la scorul de 53-48. „Galben-albaștrii” a păstrat inițiativa iar Javion Blake ducea ecartul la 9 lungimi, după un three-point-play. Carter marca o singură liberă, cu care stabilea scorul după 30 de minute de jopc, 62-54. Steaua a marcat primele 5 puncte ale actului decisiv dar Mirel Dragoste replica instant cu două triple marcate la rând. Konjevic oprea seria bună a internaționalul român cu un procedeu asemănător. Tot Mirel Dragoste făcea ca diferența să fie formată pentru prima dată în partidă din două cifre, cum altfel decât cu un coș de 3 puncte, pentru scorul 72-62. Mirel a rămas „on-fire” și a mai semnat o triplă. Terrell Carter a ținut-o pe Steaua în meci, fiind foarte exact de la linia de fault. Ecartul a rămas în jurul celor 10 puncte până spre final. Când mai erau 90 de secunde de joc, Justas Tamulis mai lovea o dată de la distanță și victoria se îndrepta spre echipa noastră. Steliștii nu au renunțat, au marcat două triple dar au venit prea târziu și partida s-a încheiat cu scorul de 85-76.

Lucas Tohătan a fost omul meciului cu 20 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive. Mirel Dragoste a venit de pe bancă cu 16 puncte, marcând 4 coșuri de 3 puncte din 6 încercări în repriza secundă. Rareș Uță a contribuit cu 12 puncte și 4 recuperări. Justas Tamulis a adăugat 11 puncte și 3 pase decisive iar Tanner McGrew a terminat în double-double, 10 puncte și 10 recuperări plus 4 decisive. Au mai punctat: Javion Blake 6 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări, Mo Pratt 5 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive iar James Padgett 5 puncte și 9 recuperări.


395726 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI