logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Campioana en-titre din FIBA Europe Cup vine la Sibiu


 

Etapa a 3-a din sezonul regulat al FIBA Europe Cup o aduce la Sibiu pe Anwil Wloclawek, nimeni alta decât campioana în exercițiu din competiția europeană.

 

Anwil Wloclawek este un club fondat în anul 1990, iar în primii nouă ani de existență a purtat numele de Provide Wloclawek și Nobiles Wloclawek. Din 1999 are actuala denumire, Anwil fiind sponsorul principal al formației. Culorile clubului polonez sun albastru, alb și verde.

 

Meciurile de pe teren propriu ale lui Anwil Wloclawek sunt găzduite de Hala Mistrow, o arenă cu o capacitate de 4.200 de locuri.

 

În istoria echipei, Anwil Wloclawek are la activ trei titluri naționale, cucerite în 2003, 2018 și 2019. La capitolul cupe ale Poloniei, adversarul nostru de miercuri stă puțin mai bine, cu trei trofee, cucerite în 1995, 1996, 2007 și 2020. De asemenea, Anwil are în palmares și trei supercupe, câștigate în 2007, 2017 și 2019.

 

Palmaresul polonezilor cuprinde și două trofee europene. Primul a fost cucerit în 2022, European North Basketball League, iar cel cu adevărat major a venit în stagiunea precedentă, 2022/2023, când Anwil Wloclawek a câștigat FIBA Europe Cup. În prima fază a grupelor trupa din Polonia a trecut de Sporting Lisabona, Karhu Basket și Kormend. În faza a doua, Anwil a făcut parte din aceeași grupă cu CSM CSU Oradea, Brose Bamberg și Keravnos. În faza eliminatorie a dat peste Ganziantep, de care a trecut după o victorie convingătoare în deplasare, 75-91. În semifinale au trecut cu dublă victorie de Karhu Basket, iar în final de asemenea contra lui Cholet Basket.

 

În acest start de sezon, Anwil Wloclawek are un start perfect în competiția internă, acolo unde a strâns șase victorii din tot atâtea partide. În FIBA Europe Cup polonezii nu au avut la fel de mult succes și au cedat ambele partide jucate până în acest moment, pe teren propriu cu Bilbao Basket și în deplasarea de la Caledonia Gladiators.

 

Lotul lui Anwil Wloclawek pentru sezonul 2023/2024 are următoarea componență:

Jakub Schenk – PG
Kamil Laczynski – PG
Igor Wadowski – G
Bartosz Lazarski – G
Amir Bell – SG
Victor Sanders – SG
Jakub Garbacz – G
Maciej Bojanowski – SF
Mateusz Kostrzewski – SF
Luke Petrasek – F
Filip Siewruk – F
Janari Joesaar – F
Tanner Groves – C
Kalif Young – C

 

Astfel, lotul lui Anwil este format din șase jucători străni, unul dintre ei fiind Victor Sanders, fost jucător la U BT Cluj-Napoca în startul sezonului precedent. La nivelul jucătorilor polonezi se remarcă experimentații Garbacz, Schenk, Kostrzewski și Laczynski.

 

Anwil Wloclawek poate fi văzută în acțiune împotriva echipei noastre miercuri, 1 noiembrie, cu începere de la ora 19:00, iar biletele pentru acest joc sunt disponibile AICI.

 

De unde provin oponenții acestei noi runde din FIBA Europe Cup?

În partea de sud-est a Voievodatului Kujawsko-Pomorskie, pe râul Vistula, regăsim Włocławek, un oraș care în trecut era numit „capitala Kuyavia”, unul dintre cele mai vechi orașe din Polonia. Orașul este asociat cu faimoasele fabrici de faianță, care au funcționat din secolul al XIX-lea. Unele dintre reperele istorice ale orașului Włocławek care merită vizitate includ Catedrala Basilica, care datează din secolele al XIV-lea și al XV-lea, mănăstirea Ordinului Reformaților din Piața Wolności și Palatul Episcopului. Pasionații de apă vor fi fermecați de frumosul lac de acumulare Włocławek, care este un loc atractiv pentru practicarea sporturilor nautice, pescuit, drumeții, ciclism, vânătoare de ciuperci, călărie și alte activități în aer liber. Călătorind pe căile navigabile locale, în zona orașului, putem observa că Włocławek este un oraș foarte verde. Turiștii sunt fermecați de verdeața istoricului Parc Municipal Henryk Sienkiewicz.


124921 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI