logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Bilbao Basket, ultimul adversar din Grupa B a FIBA Europe Cup, care vine la Sibiu


 

BC CSU Sibiu are un oaspete din Liga ACB în ultimul meci de pe teren propriu din Grupa B a FIBA Europe Cup. Echipa noastră primește vizita lui Bilbao Basket, într-o partidă programată miercuri, 15 noiembrie, de la ora 19:00 la Sala Transilvania.

 

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius tocmai a suferit primul eșec pe teren propriu în competiția internă. „Galben-albaștri” au fost răpuși de CSM Petrolul Ploiești cu scorul de 72-80, în etapa cu numărul 8 din Liga Națională de Baschet Masculin.

 

De partea cealaltă, Bilbao Basket a fost aproape de o victorie mare în Liga ACB, contra lui Real Madrid. Într-un meci jucat pe teren propriu, trupa din Miribilla s-a văzut învinsă la o posesie, scor 84-87.

 

În acest duel, Kristian Kullamae a fost principalul marcator al bascilor cu 17 puncte. Pantzar a oferit 15 puncte pentru echipa sa, iar Killeya-Jones 13 puncte. Pentru Real Madrid, Campazzo a reușit 21 de puncte, iar Musa, Deck și Causeur au contribuit fiecare cu câte 12 puncte.

 

Bilbao Basket a ajuns la 4 victorii și 5 înfrângeri în Liga ACB și se situează pe poziția a 11-a, la egalitate cu Obradoiro, Baskonia, Tenerife, Joventut Badalona și Andorra. În schimb, în FIBA Europe Cup, bascii au parcurs perfect cu patru victorii din tot atâtea jocuri și conduc grupa din care și BC CSU Sibiu face parte.

 

Așadar pentru echipa noastră se anunță o nouă misiune aproape imposibilă în căutarea primei victorii din FIBA Europe Cup, acum în fața celui mai redutabil adversar din grupă.

 

Partida dintre BC CSU Sibiu și Bilbao Basket va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

 

Jocul cu gruparea bască a fost prefațat de Aurelian Gavriloaia și antrenorul principal, Tomas Rinkevicius.

 

Întâlnim o echipă foarte puternică, dintr-un campionat foarte bun, iar chiar de curând au reușit să pună mari probleme unei echipe de Euroligă. Vom încerca să dăm tot ce e mai bun pe teren și vom încerca să le dăm suporterilor un motiv de bucurie prin atitudinea pe care o vom avea pe teren” a spus Aurelian Gavriloaia.

 

„Probabil Bilbao nu este doar cea mai bună echipă din grupa noastră, consider că este una dintre principalele favorite la câștigare FIBA Europe Cup. Au crescut de la începutul sezonului, când au avut un start excelent. În ultimul meci împotriva lui Real au arătat un nivel al baschetului foarte ridicat și au fost aproape să învingă una dintre favoritele la câștigarea Euroligii. Pentru noi probabil nu va fi nevoie să găsim metode de a-i motiva pe jucători, pentru că este o plăcere să joci împotriva unor astfel de echipe, cu jucători de cel mai înalt nivel. Vom încerca să ne pregătim cât de bine putem în acest timp scurt. Am avut doar un antrenament de baschet la dispoziție, dar vom încerca să ne luptăm cu o echipă foarte bună” a declarat Tomas Rinkevicius.


76881 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI