logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Bilbao Basket, primul adversar din deplasare în FIBA Europe Cup


BC CSU Sibiu continuă campania europeană pe terenul unui „adversar de foc”, Bilbao Basket. Meciul din Spania contează pentru etapa a 2-a din faza grupelor FIBA Europe Cup și este programat miercuri, 25 octombrie, de la ora 21:00, ora României.

 

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius nu și-a spălat păcatele după prima înfrângere din FIBA Europe Cup, iar în campionat a mai urmat un eșec, pe terenul lui FC Argeș Pitești. Cele două partide s-au asemănat foarte mult, prime reprize destul de modeste făcut de „galben-albaștri”, care ulterior au arătat un spirit ridicat de combativitate, au recuperat ecarturi considerabile, dar în final nu și-au putut apropia victoria.

 

De partea cealaltă, Bilbao Basket are un start de sezon fantastic, iar singurele echipe în fața cărora au pierdut au fost cele din Euroligă. Bascii au un bilanț de 4 victorii și 2 înfrângeri în campionat. În FIBA Europe au reușit să câștige meciul de debut, disputat pe terenul campioanei en-titre, Anwil Wloclawek, scor 83-79.

 

Lotul lui Bilbao este alcătuit din nouă jucători străini: Alex Renfroe, Adam Smith, Kristian Kullamaee, Melvin Pantzar, Denzel Andersson, This De Ridder, Sacha  Killeya-Jones, Tryggvi Hlinason și Georgios Tsalmpouris. Xavi Rabaseda și Alejandro Reyes sunt principalii jucători spanioli din lotul antrenat de Jaume Ponsarnau.

 

„Ne va aștepta un meci foarte dificil. Noi nu ne-am pierdut încrederea în forțele noastre, deși venim după un eșec. Poate că fi un semnal de trezire, știind că mergem în Spania, pentru a înfrunta un adversar foarte dificil. Suntem dornici să jucăm bine din primul minut și vrem să facem o figură cât mai bună” au fost cuvintele cu care Mirel Dragoste a prefațat partida.

 

„Probabil întâlnim cea mai bună echipă din grupa noastră. Cred că au șanse reale la câștigarea trofeului FIBA Europe Cup. Cu singuranță se află printre principalele favorite. Este o provocare bună pentru noi.  încercăm să ne recuperăm după ultimul joc, mai ales că acum calendarul nostru este foarte aglomerat. Nu avem foarte mult timp pentru a ne pregăti, încercăm să ne recuperăm cât mai bine cu putință. Bilbao are un start foarte bun în Spania, au luptat contra echipelor de Euroligă și au făcut-o foarte bine. Nu cred că mai e nevoie să îmi motivez jucătorii pentru acest meci. Este o provocare mare pentru ei să joacă cu o echipă de asemenea nivel și să arate tot ce au mai bun” a spus Tomas Rinkevicius.

 

Meciul de la ora 21:00 și va putea fi urmărit doar pe canalul de YouTube al FIBA.


93424 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI