logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu se va duela cu CSO Voluntari sau CSM Tg. Jiu pentru un loc în Final Four-ul Cupei României


 

BC CSU Sibiu se va confrunta cu câștigătoarea dintre CSM Târgu Jiu și CSO Voluntari în sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediția 2021/22. Luni (22.11), la sediul Federației Române de Baschet au fost stabilite confruntările din faza a 2-a a competiției eliminatorii, prin intermediul unei trageri la sorți fără capi de serie.

Astfel, galben-albaștrii - care au trecut în primul tur cu o dublă victorie de CSM Ploiești - vor juca cu învingătoarea dintre CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu. Aceasta este singura confruntare din primul tur al competiției care nu s-a încheiat până la această oră, jocul retur fiind reprogramat la solicitarea echipei ilfovene care a jucat în preliminariile FIBA Europe Cup la momentul disputării returului din primul tur al cupei.

Formația din Voluntari are prima șansă la calificare. Această echipă a câștigat prima manșă a dublei cu gorjenii, chiar la Târgu Jiu, cu scorul de 92-66. Așadar, ilfovenii au un avantaj de 26 puncte înaintea meciului retur.

Amintim că CSO Voluntari este deținătoarea Cupei României. De altfel această echipă a fost învinsă în acest sezon la Sibiu, într-un meci din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin. În schimb, CSM Târgu Jiu a reușit să învingă la Sala Transilvania într-o altă partidă de campionat.

Potrivit calendarului competițional anunțat, dubla confruntare dintre BC CSU Sibiu și CSO Voluntari/CSM Târgu Jiu se va desfășura între sărbătorile de iarnă, mai exact în perioada 27-30 decembrie. CSU va disputa prima manșă în deplasare, iar cea de-a 2-a o va susține pe teren propriu.

Rezultatele complete ale tragerii la sorți pentru sferturile de finală ale Cupei României:

BC Athletic Neptun Constanța

CSM Galați

SCM OHMA Timișoara

SCM U Craiova

Dinamo București

U-BT Cluj-Napoca

CSM Târgu Jiu/CSO Voluntari

BC CSU Sibiu

 

Câștigătoarele celor patru confruntări avansează la Final Four-ul Cupei României. Acesta se va desfășura la jumătatea lunii februarie 2022.


422170 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI