logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu se pregătește la Cheile Grădiștei și în Bulgaria


 

Baschetbaliștii sibieni se antrenează în formație completă și vor continua pregătirile în vederea noului sezon, în sistem centralizat. După ce sportivii americani și-au încheiat perioada de izolare, iar testele RT PCR Covid-19 ale tuturor membrilor echipei au ieșit negative, stafful tehnic a decis să efectueze un cantonament centralizat la Cheile Grădiștei, între 10 și 22 septembrie. Apoi, BC CSU Sibiu se va deplasa în Bulgaria, pentru 5 zile, timp în care are programate mai multe meciuri de verificare.

 

În așteptarea veștilor privitoare la sistemul competițional din actualul sezon, BC CSU Sibiu a decis să se pregătească în sistem de cantonament centralizat, timp de 12 zile, la Cheile Grădiștei. Proaspăt ieșiți din izolare, sportivii americani s-au alăturat celor români astfel că lotul s-a reunit în formație completă. Testele COVID-19 au ieșit negative, echipa a efectuat deja primele antrenamente, astfel că joi dimineața au plecat spre Cheile Grădiștei.

 

”În primul rând, este extrem de greu pentru tot staff-ul nostru să facă un program bun de antrenamente, având în vedere că nu știm încă data primului meci oficial. Sperăm ca Federația Română de Baschet să decidă cât mai curând acest aspect, pentru ca și noi să să ne putem pregăti mai bine presezonul. Vom petrece 12 zile în Cheile Grădiștei, după care vom avea câteva meciuri amicale, din păcate nu în România, și sper că, la sfârșitul acestei perioade, vom fi pregătiți pentru orice ar decide Federația noastră. Sperăm să știm până atunci tot ce trebuie să știm despre campionat sau despre Cupa României și sunt convins că jucătorii de abia așteaptă să înceapă, după atâtea luni fără baschet. Își doresc să joace meciuri cu miză, cu arbitri, cu motivație și multă energie și, sperăm că la un momentdat, și cu publicul alături de noi”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul principal al BC CSU Sibiu.

 

După ce se vor antrena, timp de 12 zile la Cheile Grădiștei, BC CSU Sibiu va pleca spre Bulgaria, pentru următoarele 5 zile.

 

”Avem mare nevoie, în această perioadă, de meciuri de verificare și, având în vedere măsurile impuse de autorități, ne vedem în imposibilitatea de a disputa, momentan, vreun meci de verificare în țară. În acest context, împreună cu staff-ul tehnic, am decis să mergem în Bulgaria, acolo unde avem stabilite 3 partide, între 23 și 26 septembrie. Vom juca primul meci în 23 septembrie la Plovdiv, cu echipa din localitate antrenată tocmai de fostul nostru jucător Aleksandar Gruev. În 25 septembrie vom juca în compania celor de la Lukoil Levski Sofia iar în 26  avem programat, tot la Sofia, o partidă de verificare cu cei de la SCM U Craiova ”, a spus Horațiu Floca, președintele BC CSU Sibiu.

 

BC CSU Sibiu va reveni la Sibiu în 27 septembrie, urmând să continue pregătirile atât în aer liber, cât și în sala Transilvania.

 


597793 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI