logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu revine în LNBM cu o deplasare la Craiova


Pauza competițională a luat sfârșit pentru BC CSU Sibiu, care revine în Liga Națională de Baschet Masculin cu partida de terenul lui SCM U Craiova. Partida care contează pentru etapa a 6-a este programată sâmbătă, 19 noiembrie, de la ora 19:00 și va putea fi urmărită în direct pe canalul de YouTube al FRB TV.

 

Echipa noastră caută să încheie rapid seria de două înfrângeri la rând, suferite în fața campioanei en-titre, U BT Cluj-Napoca și contra lui Rapid București. Partida cu formația din Capitală a fost una extrem de disputată și încheiată la doar două posesii diferență. Acel joc s-a disputat pe data de 31 octombrie, iar de atunci echipa noastră s-a pregătit pe plan local, de-a lungul perioadei de pauză competițională cauzată de jocurile echipei naționale de seniori.

 

SCM U Craiova a revenit mai repede în activitate și a jucat pe terenul lui CSM Târgu Mureș, într-o partidă restantă din etapa a 2-a a campionatului. Oltenii cu cedat cu scorul de 75-73, în jocul disputat miercuri, 16 noiembrie, și au ajuns la trei înfrângeri din patru partide disputate.

 

BC CSU Sibiu și SCM U Craiova s-au întâlnit în acest presezon în cadrul finalei Memorialului Elemer Tordai. Acel joc a fost câștigat de formația din Bănie la ultima fază. Ambele echipe au noutăți în lot față de acea confruntare. Gaston Whelan s-a alăturat lotului condus de Miguel Angel Hoyo, în timp ce Topias Palmi și Milivoje Mijovic au ajuns la Craiova.

 

O comparație statistică între cele două echipe arată că galben-albaștrii stau mai bine la principalele capitole decât adversarii de sâmbătă. Echipa noastră suferă la numărul de mingi pierdute pe meci și la numărul recuperărilor, în special la cele ofensive. Înaintea duelului direct, SCM U Craiova are un bilanț de o victorie și trei înfrângeri în campionat, în timp ce BC CSU Sibiu are la activ trei victorii și două înfrângeri.

 

Partida din Bănie va fi arbitrată de Bogdan Podar, Șerban Rașoga și Narcis Dan, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi domnul Sefer Bedir.

 

Abia așteptăm meciul, au fost două săptămâni pline de antrenamente. Craiova este o echipă bună, cu un parcurs excelent în FIBA Europe Cup. Nu la fel de bun însă și în campionat, dar sigur că asta îi va motivat și mai tare să câștige cât meciuri în următoarea perioadă.

Cheia succesului pentru noi, ca în fiecare meci, cred că va fi apărarea. Apărarea colectivă în mod special și trebuie să ne ajutăm unii pe ceilalți” a declarat Aurelian Gavriloaia înaintea duelului cu fosta echipă.

 

„Am avut trei săptămâni de pauză, dar sunt foarte fericit de cum a muncit echipa în această perioadă. Cred că ne-am îmbunătățit mult și cred că suntem aproape de nivelul dorit, mai ales că știm că luna decembrie este o lună importantă pentru noi. Acest meci cu Craiova și în toată luna decembrie sunt meciuri importante pentru noi și trebuie să fim pregătiți. Cred că echipa este pregătit pentru acest joc dificil, în deplasare. Craiova joacă în cupele europene, are jucători experimentați, dar trebuie să abordăm meciul într-un mod corect” a spurs Miguel Angel Hoyo înaintea de plecarea la Craiova.

 

Așadar, meciul de sâmbătă se anunță unul deosebit de interesant, între o echipă rănită pe plan intern și formația noastră, care este dornică să-și îmbunătățească recordul din clasament.

 


252851 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI