logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu reia parcursul în LNBM la Oradea


Pauza competițională a luat sfârșit pentru BC CSU Sibiu, care reia parcursul în Liga Națională de Baschet Masculin pe terenul lui CSM CSU Oradea. Partida contând pentru etapa cu numărul 21 este programată sâmbătă, 4 martie, de la ora 19:00 la Arena Antonio Alexe și va putea fi urmărită în direct pe FRB TV.

 

Echipa noastră a disputat ultimul meci oficial pe 8 februarie, atunci când victoria în meciul cu CSO Voluntari a venit după un final nebun și o reușită de la distanță a lui Roberts Blumbergs. De atunci, echipa noastră a avut trei componenți  prezenți la echipele naționale. Rareș Uță a jucat pentru România în pre-calificările pentru EuroBasket 2025, Roberts Blumbergs a făcut parte din lotul Letoniei pentru calificările la World Cup 2023, la fel cum Tomas Rinkevicius a fost alături staff-ul tehnic al Lituaniei.

 

BC CSU Sibiu are cinci victorii consecutive în Liga Națională Națională de Baschet Masculin. Două dintre acestea au venit în Top 10, pe teren propriu cu Timișoara și Voluntari. În acest moment, în clasament, după ce au fost păstrate doar rezultatele cu echipele de Top 10, echipa noastră are un bilanț de 4 victorii și 6 înfrângeri, ocupând poziția a 4-a.

 

Trupa condusă de Tomas Rinkevicius întâlnește pentru prima dată în acest sezon pe CSM CSU Oradea. Bihorenii au o singură înfrângere în această stagiune, suferită la Timișoara. Echipa de pe malul Crișului Repede a încheiat parcursul european din FIBA Europe Cup, iar în Cupa României s-a oprit în finală.

 

Gruparea lui Cristian Achim a practicat un baschet extrem de atractiv în actuala stagiune, cu multe puncte marcate, în special pe teren propriu. Tandemul Ogden-Tarolis, alimentat de Erick Neal, a produs multe faze spectacol sub panourile adverse. Kris Richard rămâne un pilon al echipei orădene, mai ales evoluează drept jucător autohton. Bobe Nicolescu și Tudor Gheorghe sunt jucătorii care au evoluat la prima reprezentativă a României, iar Cătălin Baciu și Luca Năstruț completează contingentul jucătorilor români la Oradea.

 

Prima partidă a sezonului dintre CSM CSU Oradea și BC CSU Sibiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Dragoș Barbu și Vlad Potra.

 

A fost o pauză cam lungă. Ne-am antrenat foarte bine și ne-am pregătit asupra minusurilor pe care le-am avut în prima parte a sezonului. Suntem pregătiți să jucăm cel mai bun baschet al nostru în continuare, în Top 10.

Știm că va urma un meci foarte dificil. Oradea este una dintre cele mai bune echipe din campionat, dacă nu chiar cea mai bună. Vrem să dăm tot ce avem mai bun din noi, știm că putem face un rezultat bun și avem încredere în noi” a spus Mirel Dragoste înainte de plecarea la Oradea.

 

Echipa arată bine, asistenții mei au făcut o treabă bună. Au muncit o săptămână fără mine, iar acum am avut deja patru antrenamente toți împreună, în care ne-am pregătit pentru următorul oponent, Oradea. Sper că vom fi pregătiți.

„Bineînțeles, avem în față o echipă foarte bună, foarte talentată, cu jucători individuali foarte puternici. În primul rând va trebui să-i oprim individual, pe cât posibil, și să-i scoatem din zona lor de confort. Cred că și defensiva noastră de echipă va fi foarte importantă, pentru că este greu să-i oprești de fiecare dată 1 vs 1. Ne-am pregătit jocul colectiv și bineînțeles, este important, ca întodeauna pentru echipa noastră, să avem un joc ofensiv bun, să plimbăm bine mingea. Ca echipă, când arătăm mai bine ofensiv, implicit arătăm mai bine și în defensivă” au fost cuvintele cu care Tomas Rinkevicius a prefațat meciul cu CSM CSU Oradea.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


198862 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI