logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-18 7:45 PM

Digi Sport, Prima Sport, FRB TV

BC CSU Sibiu primeşte vizita celor de la CS SCM OHMA Timișoara


 

BC CSU Sibiu întâlnește SCM Timișoara într-un meci contând pentru etapa a 9-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2021/22. Partida are loc vineri (19.11), cu începere de la ora 19:00, la Sala Transilvania din Sibiu.

CSU încearcă să obțină victoria pentru a-și relansa sezonul și pentru a avea o oarecare doză de liniște și încredere în perspectiva unei luni decembrie mai aglomerate. Formația pregătită de către Dan Fleșeriu susține ultimul meci înaintea pauzei impuse de calendarul FIBA ce programează meciuri destinate echipelor naționale în ultima parte a lunii noiembrie. În acest context, galben-albaștrii au avut la dispoziție o săptămână pentru a se pregăti de confruntarea cu una dintre cele mai rutinate echipe din Liga Națională.

Echipa noastra primește replica unei echipe capabile să puncteze atât după acțiuni individuale, cât și din acțiuni colective. În aceste condiții, galben-albaștrii vor avea nevoie de o contribuție importantă în defensivă, pentru ca în atac echipă să găsească soluții de finaliza. Este cert că va fi nevoie de contribuția tuturor jucătorilor din rotația de bază în ambele faze ale jocului, tandemul Justas Tamulis – Monyea Pratt fiind principalul responsabil pentru creație și finalizare, respectiv găsirea variantelor optime în atacul sibian.

SCM Timișoara mizează pe un nucleu de jucători ex-iugoslavi cu bogată experiență și având în spate o formare baschetbalistică foarte bună. Sistemul construit de antrenorul Dragan Petricevic îl aduce în prim plan la finalizare pe Darrion Strong Moore, un jucător aflat la primul sezon în România, dar care și-a făcut deja un renume de marcator în primele șapte partide disputate în campionatul din țara noastră.

Alb-violeții nu mizează exclusiv pe abilitățile acestui jucător, având în componență sportivi care pot să aducă mari avantaje propriei echipe. Firește, omogenitatea este un element de bază în jocul Timișoarei, mai mulți dintre componenții acestei formații fiind de mai mult timp sub bagheta celui care a preluat de curând frâiele echipei naționale.

Se anunță o confruntare interesantă la poziția 5, acolo unde se vor duela doi dintre pivoții echipei naționale. Este vorba despre Rareș Uță pentru Sibiu, respectiv Alex Olah pentru Timișoara.

Rotația echipei a fost afectată practic în fiecare meci din cauza problemelor de efectiv. Si la aceasta partida echipa noastra va juca fără Evan Fitzner. Baschetbalistul american lipseste din cauza problemelor medicale.

SCM Timișoara nu a avut probleme de efectiv. Alb-violeții au disputat fiecare meci din actuala ediție de campionat în șase jucători străini, dar și cu principala opțiune de jucător autohton, Alex Olah. Echipa pregătită de către Dragan Petricevic mizează pe un nucleu de zece jucători.

 

 

BC CSU SIBIU

vs

SCM Timișoara

(1-7)

 

(5-2)

Lider

Echipă

Stats

Echipă

Lider

J. Tamulis (19.3)

76.5

Puncte

81.6

D. Strong (21.1)

R. Uță (7.8)

34.1

Recuperări

33.0

N. Gajic (8.1)

M. Pratt (4.3)

18.0

Pase decisive

14.9

I. Lilov (4.0)

M. Pratt (2.9)

7.5

Intercepții

7.6

D. Strong (1.9)

R. Uță (0.6)

2.5

Capace

2.6

A. Olah (1.4)

M. Pratt (35:25)

 

Minute

 

N. Gajic (33:05)

 

Mirel Dragoste va juca pentru prima dată împotriva echipei la care a evoluat în ultimii doi ani. De asemenea, în trecut la gruparea de pe Bega a activat Lucas Tohătan. În tabăra timișoreană evoluează Edward Petrescu, jucător ce a debutat în Liga Națională în uniforma lui BC CSU Sibiu.

Din păcate, accesul publicului nu va fi permis nici la acest meci din cauza restricțiilor impuse de autorități în contextul efectelor pandemiei COVID-19. La inițiativa suporterilor, BC CSU Sibiu a pus în vânzare bilete virtuale pentru această partidă. Acestea se pot achiziționa în link-ul alăturat - https://www.bilete.ro/bc-csu-sibiu-cs-scm-timisoara-baschet/bc-csu-sibiu-cs-scm-timisoara-baschet-19-nov-2021

Jocul va fi transmis în direct la TV, pe canalele DigiSport 3 și LookSport 3, respectiv online, pe canalul YouTube FRB TV.

 


421187 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI