logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

BC CSU Sibiu pierde meciul 3 cu Oradea și va juca finala mică a LNBM


BC CSU Sibiu a pierdut și meciul 3 al semifinalei cu CSM CSU Oradea, scor 68-78 și va juca finala mică a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023.

 

Într-o atmosferă de sărbătoare în tribune, echipa noastră a început curajos meciul și reușea să câștige primul sfert cu scorul de 17-13. Adversarul a reușit să-și impună ritmul începând cu sfertul secund și astfel reușeau să intre la cabine cu un avantaj de 9 puncte, 34-43. Sfertul trei a fost o adevărată bătălie pe parchet, dar băieții noștri nu au reușit să se apropie pe tabelă, orădenii reușind să-și păstreze avantajul în jurul celor 10 puncte, iar după 30 de minute de joc scorul era 49-60. În actul decisiv, Oradea a reușit să se desprindă la un ecart maxim de 19 puncte. Galben-albaștri nu au cedat până în ultima secundă, dar nu au putut face altceva decât să reducă din handicap, iar partida se încheia cu scorul de 68-78.

 

La final, sărbătoarea din tribune a continuat alături de protagoniștii din teren. A fost un moment de mulțumire pentru toți cei care au dus greul în această perioadă presărată cu multe probleme medicale, dar și de încurajare pentru cei reveniți pe parchet.

 

Gaston Whelan a fost cel mai bun marcator al echipei noastre, cu 17 puncte, lângă care a adăugat 5 pase decisive și o recuperare. Mo Pratt a reușit 11 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Paolo Marinelli a adăugat 10 puncte, 2 recuperări și 2 pase decisive.

 

Au mai marcat: Blumbergs – 9 puncte (6r), Gavriloaia – 6 puncte, Barro – 5 puncte, Uță – 4 puncte (2r), Dragoste – 3 puncte (1r+2a), Ionescu – 3 puncte (2r+1a).

 

„A fost foarte dificil după ce am pierdut primele două jocuri la ei acasă. A fost greu pentru mine și pentru noi ca echipă să încercăm să obținem această victorie. Dacă eram toți sănătoși, cred că aveam o șansă foarte bună să luptăm împotriva Oradiei și rezultatele ar fi fost foarte diferite în opinia mea. Atmosfera a fost excelentă, trebuie să le mulțumesc tuturor fanilor prezenți. Suportul a fost foarte bun și îl apreciem foarte mult” a spus Roberts Blumbergs la încheierea partidei.

 

De la început am dat tot ce am putut, dar asta a durat doar câteva minute, iar apoi bateriile noastre au început să se epuizeze din ce în ce mai mult. Vreau să îi felicit pe cei de la Oradea și să le urez multă baftă în finala. Sunt o echipă foarte bună, arată foarte bine împreună așa că cred că au o șansă bună să se lupte pentru câștigarea finalei. Noi avem nevoie de odihnă, să ne recăpătăm energia pentru că programul nostru din ultimele două luni ne-a costat enorm. Am dat în sferturile de finală tot ce am avut și ne-a cauzat foarte multe probleme, accidentări. Jucătorii mei importanți au jucat minute importante și nu s-au mai putut recupera. Am pierdut în fața unei echipe bune și nu este un capăt de lume. Trebuie să ne recuperăm și să luptăm pentru locul trei.

La cum am arătat în sferturile de finală, eram foarte optimist legat de șansele noastre dacă am fi fost sănătoși. Am fost chiar surprins într-un mod plăcut de jucătorii mei. Am avut momente foarte bune, am avut energie. Unele meciuri ne-au fost câștigate de aspecte precum recuperările ofensive. Am arătat în acele meciuri pe care le-am avut de partea noastră și asta arată că am fost pregătiți la acel moment. Desigur, accidentările lui Roberts și Rareș, doi dintre titularii mei, problemele la deget ale lui Mirel și încărcătura de minute a altor jucători au făcut ca noi să fim o echipă cu totul diferită în această serie. Acesta e baschetul, trebuie acum să ne pregătim pentru următoarele meciuri” a concluzionat Tomas Rinkevicius.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


155063 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI