logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

BC CSU Sibiu întâlnește pentru prima dată în acest sezon pe Dinamo București


BC CSU Sibiu are parte de o nouă deplasare, de această dată la București, acolo unde o va întâlni pe Dinamo. Partida contează pentru etapa cu numărul 22 din Liga Națională de Baschet Masculin și va demara vineri, 10 martie, începând cu ora 18:00, la Arena de Baschet FRB.

 

Trupa lui Tomas Rinkevicius, joacă al doilea meci la rând pe teren străin, după cel de la Oradea, unde a fost aproape de o victorie meritată. S-a încheiat însă 81-80 pentru formația gazdă, la primul meci după pauza competițională, cauzată de fereastra internațională FIBA.

 

Dinamo vine tot după înfrângere, pe terenul lui FC Argeș Pitești. Gruparea din Ștefan Cel Mare a avut un avantaj important în prima repriză a meciului din Trivale, 19 șuncte, dar s-a văzut ajunsă din urmă de adversar și învinsă la capătul celor 40 de minute cu scorul de 82-74.

 

Paolo Marinelli va debuta în galben-albastru la acest joc, astfel în rotația echipei noastre aflându-se șase jucători străini.

 

Bucureștenii au probleme de lot și au avut absențe importante la Pitești. Pe lângă Radu Vârnă, accidentat de o perioadă mai lungă, pe lista indisponibililor s-au adăugat Vlad Moldoveanu și Marquis Addison.

 

Partida este una cu miză importantă în clasament. BC CSU Sibiu se află în acest moment pe patru cu 4 victorii și 7 înfrângeri. Dinamo este pe șase, tot cu 4 victorii și 6 înfrângeri.

 

Meciul dintre Dinamo București și BC CSU Sibiu va fi arbitrat de o brigadă formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Matei Bănică. Desfășurarea jocului va putea fi urmărită în direct și la TV, pe canalele Digi Sport 2 și Prima Sport 3.

 

Am efectuat primele antrenamente de când am întâlnit echipa. Mă simt și mă bucur că am început să-mi cunosc colegii. Este nevoie de puțin timp, dar mă simt bine în Sibiu.

La primul joc, mă aștept să la fel de bine cum au făcut-o colegii la ultimul meci. Trebuie să dăm tot ce avem mai bun din noi, să facem un meci bun și sperăm că vom obține victoria” a spus Paolo Marinelli înaintea debutului în Liga Națională de Baschet Masculin.

 

„Avem din nou o echipă bună în față, cu mult talent, dar poate fără un lot foarte lung în acest moment. Au jucători foarte talentați, în special cei străini. Ne-am recuperat după meciul dificil pe care l-am avut la Oradea. Este un proces natural, ne-am antrenat pentru acest meci și sper că vineri vom fi pregătiți.

Cred că aceste nu este un avantaj pentru noi, faptul că au pierdut la Pitești, după ce au început foarte bine în meci și au avut un avantaj de aproape 20 de puncte în sfertul secund. În același timp, Pitești rămâne o echipă bună, în special pe teren propriu. În orice caz, Dinamo rămane o echipă bună, talentată, trebuie să ne ridicăm la cel mai bun joc al nostru pentru ne lupta la victorie cu Dinamo în deplasare” spune Tomas Rinkevcius despre confruntarea din Capitală.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


179797 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI