logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu întâlnește deținătoarea trofeului în cursa pentru calificarea la F4-ul Cupei României


 

BC CSU Sibiu se deplasează în Ilfov pentru prima manșă din sferturile de finală ale Cupei României la baschet masculin - ediția 2021/22. Galben-albaștrii întâlnesc pe CSO Voluntari. Se joacă în sistem dublă manșă, programată între Crăciun și Revelion.

Este un duel ce opune două dintre ultimele trei câștigătoare ale Cupei României. CSU a triumfat în 2019, iar ilfovenii s-au impus în primăvara acestui an. Ambele au ridicat trofeul la BT Arena din Cluj-Napoca.

CSU vine după o victorie obținută în Liga Națională. Galben-albaștrii parcurg un sezon mai dificil. Ei ocupă locul 12 în în ierarhia la zi în campionat. Sibiul a trecut de CSM Petrolul Ploiești în prima fază a Cupei României, bifând două victorii. Formația antrenată de Miguel Angel Hoyo încearcă totuși să obțină un rezultat notabil în Cupa României.

Voluntari tocmai a trecut de CSM Târgu Jiu în manșa a 2-a din turul inaugural al Cupei României. Formația antrenată de Sașa Ocokoljic are o serie de nouă victorii în toate competițiile și are un moral foarte bun înaintea dublei din sferturile de finală ale Cupei României.

În Cupa României, regulamentul specific prevede obligativitatea de a folosi în permanență cel puțin un jucător român U23 și un al 2-lea român indiferent de vârstă. Așadar, regulamentul este semnificativ diferit față de Liga Națională, astfel încât rolul jucătorilor autohtoni devine mai important. De asemenea, inspirația antrenorilor, dar și a jucătorilor străini sunt elemente importante în ecuația calificării.

Cu această ocazie se va consemna debutul lui Javion Blake în angrenajul lui CSU. El a sosit în România de câteva zile, însă debutul oficial se va consemna în Cupa României. De cealaltă parte, CSO Voluntari s-a confruntat cu probleme de efectiv în ultima perioadă, fiind lipsită de trei dintre jucătorii autohtoni - Rolland Torok, David Vida și Cezar Stănescu. Rămâne de văzut dacă aceștia vor fi refăcuți până la ora primului angajament.

Cele două formații s-au întâlnit deja o dată în acest sezon. CSU a învins atunci cu scorul de 86-83. Partida a avut loc pe 24 octombrie, la Sala Transilvania. Atunci s-au consemnat 24 succesiuni la conducere, dar și șapte situații de egalitate.

Turul se dispută luni (27.12), cu începere de la ora 19:30. Meciul va fi transmis în direct la DigiSport și Look Sport, respectiv online pe FRB TV (YouTube).

Returul se va disputa joi (30.12), ora 18:45, la Sala Transilvania din Sibiu. Acesta va fi ultimul meci al anului 2021 în baschetul românesc.

 


408859 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI