logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

BC CSU Sibiu întâlnește CSM Galați la revenirea publicului în Sala Transilvania


 

BC CSU Sibiu întâlnește CSM Galați într-un meci contând pentru etapa a 10-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2021/22. Confruntarea are loc sâmbătă (04.12), ora 18:00, la Sala Transilvania din Sibiu.

Se anunță un duel important. CSU are nevoie de victorii, iar acest meci este unul în urma căruia echipa galben-albastră ar putea avea pentru prima dată o serie legată de rezultate pozitive în actuala ediție a Ligii Naționale. Sibiul beneficiază de avantajul terenului propriu și în sfârșit al publicului, respectiv de faptul că vine după un succes, lucru ce poate fi de mare utilitate din punct de vedere al încrederii.

De cealaltă parte, CSM Galați este ultima clasată în ierarhia la zi a Ligii Naționale. Formația antrenată de către Florin Nini este singura din actuala ediție de campionat care nu a câștigat vreun meci. În pofida bilanțului modest, formația de la malul Dunării va încerca să spargă gheața și este de așteptat o replică solidă din partea unei grupări ce are în componență cinci jucători străini, dar și un naturalizat. În pus, Galați are câțiva jucători autohtoni cu experiență relevantă de joc, acumulată în ultimii doi ani la nivelul primului eșalon al României.

Este, de asemenea, un duel între echipele care s-au confruntat cu numeroase probleme de efectiv de la startul acestei ediții de campionat. Acestea nu s-au încheiat, cel puțin la CSU Sibiu. Evan Fitzner nu mai face parte din lotul echipei antrenate de Dan Fleșeriu. Părțile au convenit asupra despărțirii după ce jucătorul american a absentat la jumătate din meciurile echipei până la această oră. Rotația gazdelor va fi din nou limitată astfel încât este necesar un aport consistent din partea jucătorilor de bază și de această dată.

Una dintre cheile partidei este apărarea la interior. CSU va avea un adversar puternic și experimentat în spațiul de trei secunde, acolo unde evoluează Maksim Sturanovic. Pe de altă parte, galben-albaștrii s-au remarcat drept una dintre echipele combinative și productive în faza ofensivă, dar este limpede că defensiva trebuie să se îmbunătățească pentru a se aduna victoriile.

Din experiența partidelor anterioare devine cert faptul că un meci de baschet se încheie la sirenă. Absolut orice partidă se poate schimba, indiferent care ar fi diferența de puncte înregistrată pe tabela de marcaj în timpul desfășurării jocului.

BC CSU SIBIU

vs

CSM Galați

(2-7)

 

(0-8)

Lider

Echipă

Stats

Echipă

Lider

J. Tamulis (20,2)

76,9

Puncte

71,0

J. Masters (15,4)

R. Uță (7,8)

34,7

Recuperări

36,4

C. Galbreath (7,0)

M. Pratt (4,1)

18,1

Pase decisive

12,4

J. Masters (3,6)

M. Pratt (2,7)

7,3

Intercepții

9,1

M. Milon (2,3)

R. Uță (0,7)

2,4

Capace

2,4

M. Sturanovic (0,9)

M. Pratt (35:41)

 

Minute

 

K. Brewton (34:26)

 

În lotul lui BC CSU Sibiu se află un fost component al lui CSM Galați. Este vorba despre Rareș Ardelean. Acesta a jucat până în 2020 la CSM Sighetu Marmației, pentru ca în stagiunea 2020/21 să evolueze pentru CSM Galați. El s-a alăturat lui CSU în vara acestui an. În schimb, Robert David Stan s-a întors la Galați după două sezoane petrecute în galben-albastru.

Partida va fi transmisă în direct pe canalul YouTube ale Federației Române de Baschet – FRB TV.

Echipa satelit joacă în deplasare

BC CSU 2 Sibiu are programată o deplasare la sfârșitul acestei săptămâni. Satelitul galben-albaștrilor se duelează cu CSM Tîrgu Mureș, una dintre cele mai rutinate și valoroase echipe din Liga 1 masculin. Formația ardeleană este una dintre principalele favorite la promovarea în Liga Națională în actuala ediție. Meciul se dispută duminică (05.12), ora 17:00.

Informații bilete

Va fi primul meci disputat de CSU Sibiu după relaxarea restricțiilor impuse de autoritățile române. Bilete se pot achiziționa prin intermediul platformei bilete.ro . Biletele costă 20 de lei pentru adulți, 10 lei pentru elevii până la 14 ani. Copiii până la 6 ani au acces gratuit, fără a li se asigura loc.

Condiții de acces

Accesul se face în baza biletului și a certificatului digital COVID care să ateste că spectatorii sunt vaccinați cu schema completă de cel puțin 10 zile sau au trecut prin boală și se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi de la infectare. Copiii până la 12 ani nu trebuie să prezinte certificatul digital COVID-19.

 


402887 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI