logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu întâlnește CS Dinamo București, în deplasare


BC CSU Sibiu întâlnește CS Dinamo București, în deplasare

După ce a obținut prima victorie stagională în Liga Națională, BC CSU Sibiu țintește un prim succes în deplasare. Adversar este Dinamo București, meciul contând pentru etapa a 6-a din sezonul regulat al Ligii Naționale de baschet masculin - ediția 2021/22. Duelul se dispută sâmbătă (30.10), cu începere de la ora 18:00, la Sala Dinamo din capitală. Întâlnirea poate fi urmărită în transmisiune directă pe canalul YouTube FRB TV.


 

Sportivii nostri au un moral bun după victoria repurtată în fața lui CSO Voluntari, deținătoarea Cupei României. Galben-albaștrii au jucat în formulă completă și au beneficiat de cele mai bune prestații stagionale din partea lui Monyea Pratt și Lucas Tohătan. De asemenea, Justas Tamulis a avut un aport consistent la acest succes, efortul colectiv în apărare, nivelul de intensitate al întregii echipe și aportul publicului purtând echipa spre victorie.


 

Ambele protagoniste ale meciului de la București au rotații relativ scurte. Dinamo joacă de obicei în zece oameni, însă trei dintre ei au minute limitate pe parchet. În schimb, trei jucători au peste 33 minute pe partidă, alți doi fiind utilizați cu regularitate peste 25 de minute. BC CSU Sibiu are în prezent opt oameni în rotația de bază, însă este cunoscut faptul că, exceptând ultimul meci, au existat probleme de efectiv pentru galben-albaștri. Tridentul Tamulis - Prat - McGrew petrece cele mai multe minute în teren. Fiecare având bine peste 30 de minute pe meci.


 

Formația din capitală dispune de o serie de jucători cu calități individuale remarcabile. Se anunță câteva dueluri directe interesante, însă una dintre principalele provocări ale sibienilor va fi legată de blocajul defensiv. La interior evoluează Keith Clanton, jucător ce are aproape cinci recuperări ofensive pe partidă. Nenad Miljenovic este un jucător creativ și impresionant atunci când are mingea în mână, dar pare să aibă dificultăți împotriva defensivelor agresive. În plus, bucureștenii par să aibă o oarecare problemă din punct de vedere al opțiunilor la creație și îndemânare.


 

Pe de altă parte, BC CSU Sibiu este una dintre echipele care au avut grijă de minge în primele cinci etape de campionat, capitol la care se situează pe locul al 2-lea în Liga Națională. Un aspect asupra căruia formația antrenată de Dan Fleșeriu încearcă să se îmbunătățească este aruncarea de pe semicerc. Rotația cuprinde numeroși jucători redutabili la acest capitol, însă mai este de lucru la găsirea soluțiilor pentru a lua aruncările cele mai potrivite. Este limpede că la acest capitol se așteaptă îmbunătățiri semnificative din partea lui Evan Fitzner și Tanner McGrew, ambii având posibilitatea să producă pe tabela de marcaj după acțiuni pick and pop, adică cu omul mare îndepărtându-se de coș pentru a căuta aruncarea de la distanță, respectiv pentru a elibera jocul în spațiul de trei secunde.


 

Inainte de plecarea spre Bucuresti, antrenorul Dan Fleseriu a declarat:
"Meci greu ca toate meciurile din sezonul acesta. Jucăm la Dinamo, o echipă bună cu multe individualități și cu jucători care pot să facă oricând diferența. Și ei au stat aproape de Voluntari, au pierdut meciul abia în prelungiri, așa că ne așteaptă un meci interesant. Important este să nu dezamăgim, prin jocul nostru, suporterii care au făcut un efort senzațional de a pune în vânzare bilete virtuale, chiar dacă accesul este interzis în sală. Le mulțumim foarte mult și știu că nu vorbe așteaptă de la noi, ci fapte, și sper ca meciul acesta să reprezinte recunoștința noastră pentru ei."


 

CSU dispută cel de-al 3-lea meci în deplasare în actuala ediție de campionat. Va fi a 2-a prezență în capitală. Ambele partide disputate departe de Sala Transilvania s-au încheiat cu înfrângere. De cealaltă parte, Dinamo are la rândul său o singură victorie în actuala ediție de campionat. 

Inserează/Editează ancoră

Va fi cel de-al 20-lea duel direct între Dinamo București și BC CSU Sibiu în ultimii ani. CSU a câștigat 14 din ultimele 19 întâlniri cu formația din capitală. Sportivii noștri au învins de șase ori în ultimele opt partide cu Dinamo, disputate din postură de echipă oaspete. În sezonul trecut cele două echipe și-au împărțit victoriile.


 

Etapa trecută, Mirel Dragoste a jucat meciul cu numărul 225 în Liga Națională/Cupa României. Tot atunci Monyea Pratt a disputat meciul cu numărul 140. În schimb, Lucas Tohătan se află în fața meciului cu numărul 140 în competițiile de top din România. De asemenea, sportivul în vârstă de 22 ani va juca meciul cu numărul 100 în uniforma lui CSU în baschetul românesc.


 

BC CSU Sibiu

vs

Dinamo București

Lider

Echipă

Stats

Echipă

Lider

J. Tamulis (20.6)

74,4

Puncte

75,8

N. Miljenovic (18.0)

Uță, McGrew (8.0)

34,8

Recuperări

37,2

K. Clanton (9.6)

M. Pratt (4.8)

16

Pase decisive

13,4

N. Miljenovic (3.8)

M. Pratt (3.6)

8,2

Intercepții

8

V. Gaddefors (2.0)

M. Pratt (1.0)

3

Capace

2,6

K. Clanton (2.0)

M. Pratt (36:59)

 

Minute

 

N. Miljenovic (36:04)

 


431762 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI