logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu joacă un nou meci pe teren străin, de această dată la Voluntari


BC CSU Sibiu dispută penultimul meci pe teren străin în Top 10. Echipa noastră joacă astăzi, 25 martie, cu începere de la ora 18:30, contra lui CSO Voluntari la Sala Gabriela Szabo. Confruntarea din etapa cu numărul 27 a Ligii Naționale de Baschet Masculin va putea urmărită în direct pe canalul de YouTube al FRB TV.

 

Trupa antrenată de Tomas Rinkevicius dispută al 2-lea meci în acestă săptămână, după ce luni, 20 martie a evoluat pe terenul lui SCM Timișoara. Pe Bega totul a fost uneltit împotriva galben-albaștrilor, care la final s-au văzut învinși cu scorul de 92-79, în ciuda tuturor eforturilor de a reveni în meci.

 

De partea cealaltă, CSO Voluntari a jucat în Giulești cu Rapidul și a reușit să se impună cu scorul de 90-86, la capătul unui joc disputat și decis în ultimul minut.

 

BC CSU Sibiu și CSO Voluntari se întâlnesc pentru a doua oară în acest, după confruntarea din Top 10 de la Sala Transilvania. Acel joc fost câștigat de formația noastră, dar a avut un final nebun. În ultimul minut de joc, galben-albaștri au recuperat 5 puncte, iar în ultima secundă, Roberts Blumbergs a înscris o triplă cu care scria soarta partidei, scor 74-73.

 

Dacă aruncăm o privirea peste statisticile sezonului, CSO Voluntari stă mai bine decât echipa noastră doar la recuperări, turnovers și procentajul aruncărilor libere. La toate celelalte capitole, formația noastră se descurcă mult mai bine în actualul sezon al Ligii Naționale de Baschet Masculin. CSO Voluntari are un record de 8 victorii și 3 înfrângeri pe teren propriu, în timp ce BC CSU Sibiu are 4 victorii și 7 înfrângeri pe teren străin în actuala stagiune. În clasamentul la zi din Top 10, Voluntari este pe 4 cu un bilanț de 7/7, în timp ce echipa noastră se află două mai jos, cu 6/8 la activ.

 

Partida de astăzi, 25 martie, va fi arbitrată de o brigadă formată din Marius Ciulin, Matei Bănică și Alexandru Ivan.

 

Cred că va fi un meci dificil, la fel cum a fost și la Sibiu, când am câștigat la ultima aruncare. Nu va fi ușor și sper că vom concura bine. Cu siguranță adversarii vor fi mai motivați, după cele întâmplate în tur. Este ultima partea a sezonului, toate meciurile sunt mai competitive și toate echipele vor să ne învingă” a declarat Daniel Manchon înaintea jocului din Ilfov.

 

„Pentru noi nu există meciuri care să fie mai puțin importante. Fiecare joc este important. Ne pregătim pentru fiecare adversar și bineînțeles că ne respectăm fiecare oponent. Voluntari este o echipă cu mult talent și cu un antrenor foarte bun. O echipă cu un buget bun. Pe fiecare post au jucători foarte puternici individual. Noi avem nevoie de o muncă bună de echipă, avem nevoie de multă energie. Ne pregătim, ne facem un plan de joc și sperăm că vom fi pregătiți pentru acest meci, în primul rând din punct de vedere fizic. A fost o perioadă foarte dificilă pentru jucătorii noștri, cu multe răceli. Acum ne pregătim normal pentru meci și avem tot lotul valid.

 

Cu siguranță își vor dori revanșa. Am câștigat contra lor pe teren propriu și vor fi mult mai motivați în fața noastră. În același timp, este un meci normal și ne pregătim ca de obicei, cum o facem pentru fiecare adversar” așa fiind prefațat jocul din Ilfov de antrenorul principal, Tomas Rinkevicius.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


175212 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI