logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Horia Demian - 2024-02-15 12:15 PM

LIVE pe Digi Sport, Prima Sport, FRB TV

BC CSU Sibiu caută a doua victorie din noul an, pe teren propriu cu CSM Focșani


 

Primul meci pe teren propriu din 2022 ne aduce drept adversar pe CSM Focșani. Partida din Sala Transilvania contează pentru etapa etapa a 14-a din sezonul regulat regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin și va demara luni, 10 ianuarie, de la ora 18:00 și va fi LIVE pe DigiSport, LookSport și FRBTV. Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro

Echipa noastră vine după primul succes în deplasare din această stagiune competițională. Elevii lui Miguel Angel Hoyo au făcut un joc foarte bun pe terenul lui FC Argeș Pitești, unde au câștigat cu scorul de 86-77, la capătul unui meci pe care l-au controlat în cea mai mare parte a sa.

În partida din Trivale s-au remarcat jucătorii români. Rareș Uță a fost omul meciului, după ce a reușit 18 puncte, 7 recuperări și 22 de unități la eficiență în mai puțin de 19 minute petrecute pe parchet. Lucas Tohătan a stat cel mai mult pe parchet în primul meci din noul an iar în 32 de minute și jumătate a reușit să-și treacă în cont 14 puncte, 7 pase decisive și 3 recuperări. Trebuie trecut în revistă și primul double-double reușit în galben-albastru de James Padgett, care și-a trecut în cont 12 puncte și 12 recuperări, plus 2 pase decisive.

Oaspeții noștri vin la Sibiu după o înfrângere destul de drastică pe teren propriu, 98-72, ce-i drept în fața campioanei U BT Cluj-Napoca. CSM Focșani a încheiat însă anul 2021 cu două victorii, în deplasare la Târgu Jiu și pe teren propriu cu Dinamo București.

CSM Focșani, echipa antrenată de Mihai Petruț, mizează pe cinci jucători străini. Cel mai important jucător al vrâncenilor este Henri Chatman, care a o medie 19.9 puncte marcate pe meci. Tot în lotul celor de la Focșani se află și Radu Paliciuc, fostul jucătorul de la BC CSU Sibiu.

În acest joc, echipa noastră poate arăta că și-a îmbunătăți jocul defensiv mai ales că în față vom avea un adversar care marchează în medie de 69.4 puncte pe meci, fiind penultima ofensivă din campionat. În partida precedentă BC CSU Sibiu și-a dominat adversarul la recuperări, lucru așteptat și în partida următoare, mai ales că CSM Focșani este ultima în ligă la acest capitol statistic.

BC CSU Sibiu și CSM Focșani înregistrează același bilanț înaintea confruntării directe. Ambele formații au strâns până acum câte 5 victorii și 8 înfrângeri. Primele confruntări directe din istorie în prima ligă între BC CSU Sibiu și CSM Focșani au avut loc în sezonul precedent, când „galben-albaștrii” au câștigat categoric ambele jocuri.

Meciul de luni, 10 ianurie, le pune față în față pentru prima dată în acest sezon pe BC CSU Sibiu și CSM Focșani. Jocul va putea fi urmărit în direct pe FRB TV (YouTube) de la ora 18:00.

 

 


377195 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 11/0 22
2 CSM CSU Oradea 9/2 20
3 BCMU FC Arges Pitesti 6/5 15
4 BC CSU SIBIU 5/6 16
5 CSM Tg.Mureș 5/6 16
6 CSO Voluntari 5/6 16
7 CSM ABC Athletic Constanta 4/7 15
8 CS Rapid Bucuresti 4/7 15
9 CS Dinamo Bucuresti 3/8 14
10 Corona Brașov 3/8 14

PARTENERI