logo-csu
Urmatorul meci
CSM Tg.Mureș VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor - 2024-09-27 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

BC CSU Sibiu câștigă meciul tur din Cupa României



 

Baschetbaliștii sibieni au reușit o victorie importantă în vederea calificării în Final 8-ul Cupei României, în partida de seara trecută, jucată pe teren propriu, cu Dinamo București, scor 94-76 (22 - 22, 25 - 12, 26 - 18, 21 - 24).

 

Sibienii au făcut un meci mare, seara trecută, în Sala Transilvania, acolo unde au primit vizita celor de la Dinamo București, în primul meci ai dublei manșe din Cupa României. Deși meciul a început sub semnul echilibrului, primul sfert încheindu-se la egalitate, 22-22, elevii lui Dan Fleșeriu au reușit să se desprindă în sfertul al doilea și să mențină din avantaj până la finalul meciului.

La finalul meciului, Dan Fleșeriu a declarat:

”Vroiam și speram la o victorie la 20 de puncte pentru a nu avea probleme în retur, la Dinamo. Ați văzut însă că sunt o echipă periculoasă, circulă destul de bine mingea, pătrunde destul de bine  conducătorul, reușeșsc să marce de la 3 puncte. Unul dintre jucătorii lor nu a jucat astăzi, probabil miercuri va fi în teren. Este o echipă periculoasă, dar sper ca diferența aceasta să ne fie suficientă să ne calificăm. Până la pauză pot spune că am fost mulțumit de apărare, dar după ce ne-am dus la 23 sau 25 de puncte, băieții au cam lăsat-o moale. E și greu să joci la diferența asta și să faci intensitate maximă. Poate ar fi trebuit să joc cu cei de pe bancă mai mult, pentru a-i menține proaspeți pe primii cinci. Mai avem mult de lucrat. Nu a fost greu să jucăm cu doi români pe teren. Radu Paliciuc s-a mișcat foarte bine, Vlad Tincu s-a mișcat bine. Dragoș Gheorghe s-a mișcat bine și l-a suplinit foarte bine pe Bogdan Popescu în minutele pe care le-a jucat. Chiar și Mirel Dragoste a făcut o apărare suficient de bună, până a obosit și a fost depășit de două ori. Ei trebuie să se învețe să își ia responsabilități mai multe. Cred că dacă am avea regula aceasta ( nr. cu doi jucători români în teren) și în campionat, ar fi și ei jucători mai buni pentru că uneori vin de pe bancă cu o mentalitate de de jucători neimportanți și nu ar trebui să fie așa.

Sunt foarte supărat de situația de la Sala Transilvania. Până acum nu am spus nimic nici de expoziție, nici de concursul de dans, și au fost două săptămâni în care nu am avut sala. Am înțeles că sala se auto gestionează și trebuie să își facă venituri. Acum m-am bucurat că, în sfârșit am două săptămâni consecutive sala, dar vineri și sâmbătă este din nou ocupată. Fără să fie în program, fără să fim anunțați, fără să avem posibilitatea de a face altundeva antrenament. Nici măcar nu cred că e vina domnului director al Sălii, cât lipsa de comunicare între proprietarii Sălii și noi, cei care activăm aici. Nici noi, nici handbalul, ca jocuri de performanță, nu putem performa dacă nu ne antrenăm. Asta se vede în joc, se vede că nu arătăm ca o echipă, din păcate. Nu caut să dau vina pe ceva sau să îmi caut scuze pentru jocul mai slab, dar asta e realitatea. Nu te poți antrena, nu poți da performanță. Iar jucătorii nu sunt motivați, nu simt că sunt aici să facă performanță, pentru că sunt mai mult în vacanță decât la antrenamente sau meciuri. Mergem în Sala Mică de la teatru, când nu ne antrenăm aici, dar diferențele sunt foarte mari, reperele unt cu totul altele. Sala este extrem de mică și e mai ușor de jucat acolo. Dar și mersul acesta are o limită. Grupele de juniori de la CSS vor începe campionatul și nu ne vom mai putea da sala. Atunci ce o să facem? Săptămâna aceasta, de exemplu, nu avem acolo. Sunt efectiv disperat pentru situația asta. Speram ca după schimbările de la Consiliul Județean să simțim și noi niște schimbări în bine, dar se pare că sunt în rău”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Bogdan Popescu 19p, Marcel Davis 18p, Kevin Hardy 17p, Igor Mijajlovic 15p, Boris Lalovic 9p, Vlad Tincu 8p, Radu Paliciuc 7p, Christopher Cooper 1p. Returul în Cupa României se joacă miercuri 5 octombrie 2016, la Dinamo București.

 

1222155 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI