logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu câștigă grupa C și se califică în Final 8-ul Cupei României


 

BC CSU Sibiu câștigă grupa C a Turneului preliminar al Cupei României, după un meci bun, în compania celor de la BC SCM Timișoara, încheiat la scorul de 85-68. Galben-albaștrii și-au asigurat astfel calificarea în Final 8-ul Cupei României, ce ar urma să se desfășoare în luna martie 2021.

 

Baschetbaliștii sibieni au intrat în meci cu multă dorință de victorie, după meciul mai puțin bun făcut în debutul Turneului Preliminar al Cupei României, cu echipa din Târgu Jiu, și înfrângerea suferită în ziua a doua a turneului, cu CSO Voluntari. BC CSU Sibiu avea nevoie de o victorie la minim 6 puncte pentru a-și asigura calificarea în Final Eight-ul Cupei României. Elevii lui Dan Fleșeriu însă și-au dorit și au reușit mai mult de atât. Au intrat în meci extrem de motivați și, chiar dacă în prima parte a partidei, oaspeții se instalaseră la conducere, în sfertul al treilea BC CSU Sibiu prelua conducerea și reușeau să mențină un avans confortabil până la sfârșitul partidei. La finalul meciului, Jayce Johnson, cel care a încheiat în double-double a declarat:

”În primul meci nu am reușit să joc așa cum aș fi vrut, iar în meciul al doilea am încercat să îmi susțin cât mai bine colegii, de pe bancă. În meciul al treilea am încercat să dau totul pe teren. Dacă mi s-a oferit șansa, a trebuit să fac tot ce ce a depins de mine. A fost un meci dur, trebuia să îl cîștigăm și să îl cîștigăm la diferenă mare. Am început mai greu, dar pe parcurs am fost tot mai buni, am preluat conducerea și am reușit să ne menținem la conducere până la final”, a spus Jayce Johnson.

 

”Meciul trecut am declarat că banca nu și-a făcut treaba deloc și nu ne-a ajutat în meciul respectiv. În condițiile în care ai atâția jucători tineri, nu poți schimba 3-4 jucători și să speri că jocul va merge suficient de bine. În acel meci am schimbat un jucător-a mers slab, am mai schimbat un jucător-a mers slab, s-a ajuns la diferență mare și nu am putut merge mai adânc în bancă pentru că s-ar fi făcut diferență și mai mare și nu am mai fi avut șansa să revenim în joc împotriva unei echipe extrem de bune. De data asta, banca a reacționat, jucătorii au reacționat, impactul s-a văzut imediat. S-a văzut cu primul jucător care a intrat, la 12 puncte, și am reușit să venim mai aproape. Am introdus al doilea jucător, și acela a avut impactul foarte bun, am egalat și am preluat conducerea introducând și al treilea jucător și al patrulea, pe Toni. Am reusit să schimbăm până la pauza toată formula de 5 și asta s-a vazut pe tabela foarte bine. Timișoara a obosit și în sfertul al treilea am avut o viteză în plus și am reușit să facem diferența. Ei, clar erau calificati deja, și motivația lor de luptă nu a fost ca și când era un meci de viață și de moarte, dar nu e mai puțin adevărat că și noi am reacționat bine, am jucat așa cum ne-am și antrenat și mă bucur că am văzut asta pe teren. Așteptam același lucru și la celelalte meciuri. A venit mai târziu, dar, din fericire, nu prea târziu și, cu victoria aceasta, am și câștigat turneul”, a declarat Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Jayce Johnson a încheat meciul cu un double-double, după ce a reușit 13 puncte și 14 recuperări, în schimb, Kaelin Jackson a fost cel mai bun marcator, alături de Isaiah Philmore, fiecare reușind să marcheze câte 15. Pentru BC CSU Sibiu au mai marcat: Christian Lutete 13p, Marquis Addison 11p, Lucas Tohătan 9p, Anton Rotaru 6p, Robert David Stan 3p. 

Rezultatele echipei noastre, din cele trei partide din cadrul turneului preliminar al Cupei României- Grupa C, au fost:

BC CSU Sibiu-CSM Tg. Jiu: 111-89,

BC CSU Sibiu- CSO Voluntari: 91-83,

BC CSU Sibiu-BC SCM Timișioara: 85-68.

Acestea propulsează echipa noastră direct în Final Eight-ul Cupei României, de pe prima poziție în cadrul Grupei C.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2020.


573973 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI