logo-csu
Urmatorul meci
CSA Steaua VS BC CSU Sibiu

Sala Mihai Viteazu - 2020-03-13 7:45 PM

LIVE pe DigiSport

BC CSU Sibiu a încheiat campania europeană!


Acesta a fost primul sezon regulat european în care BC CSU Sibiu a participat! În Grupa D, a FIBA Europe Cup, formația noastră a înregistrat o victorie, în deplasarea de la Fribourg, și 5 înfrângeri, toate după meciuri foarte disputate. Organizarea meciurilor de pe teren propriu a fost apreciată atât de adversari, cât și de FIBA. Totodată, atmosfera din Sala Transilvania a fost una care i-a impresionat pe turci și pe elvețieni. Rămânem cu un ușor gust amar din cauza accidentărilor care ne-au privat de rezultate mai bune dar și de șansa de a folosi mai bine această experiență internațională pentru a pregăti viitoarele bătălii din Liga Națională. Per total însă, participarea în FIBA Europe Cup a fost o încununare a eforturilor din sezonul trecut și de-abia așteptăm ca în 2020 să ne întoarcem în circuitul european, mai pregătiți, mai experimentați. Până atunci mai avem mult de muncă!

 

BC CSU Sibiu a deschis porțile Europei la ... Oradea! Din păcate formatul și regulamentul competiției permite aceste confruntări, între două echipe din aceeași țară, oricât ne-am fi dorit să jucăm meciuri cu adevărat internaționale. Am cedat debutul în prelungiri (86-92) iar apoi am suferit un eșec pe teren propriu (74-82) contra elvețienilor de la Fribourg, pierzându-i în acel joc pe Barry Stewart (întindere de ligament la genunchi, în sfertul al treilea) și pe Randal Falker (buză ruptă - el a revenit în următorul meci, jucând cu 5 copci). Totodată, Aurelian Gavriloaia a pierdut toate partidele din FIBA, accidentându-se în jocul cu CSA Steaua. 

Următorul meci a adus în Sala Transilvania puternica formație din Turcia, Bahcesehir College. A fost un nou thriller (81-83) iar dorința de victorie a devenit tot mai mare. Din păcate, în partida cu CSM Oradea nu l-am putut folosi nici pe Jared Jordan iar run-ul din sfertul al doilea (28-5) nu a fost suficient (69-75). 

Primul succes european al lui BC CSU Sibiu după 24 de ani a venit în Elveția - 91 la 69, jucătorii noștri arătând motivație și determinare. Am vrut să repetăm performanța în Turcia, iar cu 1 minut și jumătate înainte de final eram la o posesie în spatele gazdelor. Nu a fost să fie în țara Semilunei (71-80), dar aplauzele fanilor veniți din România au răsplătit supra-efortul băieților în aceste 6 partide.

Au existat și câteva performanțe individuale remarcabile în topurile FIBA Europe Cup: Isaiah Philmore a încheiat campania cu o medie de 21 de puncte pe meci. El ocupă poziția a 6-a în clasamentul celor mai bun marcatori, cu procentaje de 53% din acțiune, 39.3% de la 3 puncte și 81.8% de la linia de libere. În 5 meciuri din 6  marcat cel puțin 20 de puncte iar în etapa a 4-a a fost desemnat FAN MVP. 

De asemenea, Jared Jordan a fost cel mai bun pasator al sezonului regulat - 35 de asisturi în 4 meciuri, pentru o medie de 8.8! Randal Falker a terminat pe locul 4 la recuperare într-un top al pivoților - 7.8 - cu cea mai mare medie la ofensive - 4 pe meci!  

La nivelul echipei noastre, principalii marcatori au fost: Philmore (21 puncte - 126 total), Chatman (13.8),  Falker (9). Responsabilii cu pasele decisive: Jordan, Tohătan (3.3) și Falker (2.7). Recuperatorii principali: Falker (7.8 - 47 de recuperări, 24 ofensive și 23 defensive), Philmore și Cooper (ambii cu o medie de 6, 36 în total, 15 ofensive și 21 defensive). Jordan Chatman a fost cel mai precis lunetist - 22 de coșuri de la distanță din 45 de încercări 49%. Toți cei 11 jucători folosiți în meciurile din Europa au marcat.  

De acum, focusul se îndreaptă spre meciurile din Liga Națională și Cupa României! Vă așteptăm miercuri, 4 decembrie, de la ora 19:00, la prima etapă din returul sezonului regulat, cu SCM U Craiova. Biletele au fost puse în vânzare pe www.bc-csusibiu.ro/bilete iar Fan Zone-ul ”Sibiu Casa Baschetului” se va deschide la ora 18:00

Campania europeană a BC CSU Sibiu a fost  o acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2019.


78078 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 U-Banca Transilvania Cluj 15/3 33
2 CSM CSU Oradea 15/3 33
3 BC CSU Sibiu 12/7 31
4 CS Dinamo Bucuresti 7/11 25
5 Steaua Bucuresti 7/10 24
6 SCM Timisoara 5/13 23

PARTENERI