logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Avancronica meciului cu CSM CSU Oradea, penultimul pe teren propriu în Top 10


BC CSU Sibiu primește vizita lui CSM CSU Oradea în etapa cu numărul 27 a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Partida va loc miercuri, 29 martie, de la ora 18:00 la Sala Transilvania și va fi transmisă în direct la Digi Sport și Prima Sport, dar și pe FRB TV.

 

Este cea de-a doua întâlnire a sezonului între echipa noastră și cea bihoreană. Prima confruntare a avut în Top 10 la Oradea, acolo unde echipa noastră a fost la cateva secunde de o victorie mare. Galben-albaștri au stat la conducere atunci în marea majoritate a timpului, dar s-au văzut învinși cu scorul de 81-80, după un dunk a lui Tarolis pe recuperare ofensivă, cu puține secunde din meci. O victorie la Oradea ar fi adus echipei noastre câte un succes în fața fiecărui adversar din Top 10, încă din turul acestei faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

 

După meciul de la Oradea, elevii antrenați de Tomas Rinkevicius au mai disputat patru partide reușind succes importante în deplasare cu Dinamo București și cu CSM Constanța de pe teren propriu. Ultimele două jocuri, disputate pe teren străin, au adus tot atâtea înfrângeri pentru galben-albaștri, care au pierdut astfel puțin din elanul fantastic cu care au început faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023.

 

Acest meci de pe teren propriu poate fi exact ceea ce au nevoie galben-albaștri. În actuala stagiune de campionat, BC CSU Sibiu are un bilanț de 9 victorii și doar 2 înfrângeri în fața propriilor suporteri. Rapid București și U BT Cluj-Napoca sunt singurele echipe care au plecat neînvinse din Sala Transilvania.

 

Lider în Liga Națională, CSM CSU Oradea este o echipă extrem de puternică, iar pericolele ofensive pot venit atât de sub, de la Tarolis și Ogden Jr., dar și de la perimetru, de la Richard și Neal.

 

CSM CSU Oradea vine la Sibiu, după cinci victorii consecutive de la întâlnirea anterioră cu formația noastră. Trupa lui Cristian Achim a învins de două ori pe Rapid București și a mai trecut de Pitești și Craiova, iar cel important triumf a fost înregistrat contra lui U BT Cluj-Napoca, într-un meci disputat la Oradea Arena.

 

Meciul amintit mai sus, nu a fost lipsit de incidente, iar din tabăra orădeană, Nikola Markovic și antrenorul secund, Radovan Markovic, au primit câte două etape de suspendare, astfel că vor absenta la meciul de la Sibiu.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


193589 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI