logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Am suferit primul eșec în campionat, la Cluj-Napoca


BC CSU Sibiu a suferit prima înfrângere în noua stagiune a Ligii Naționale de Baschet Masculin Mozzart Bet – ediția 2022/2023. Trupa antrenată de Miguel Angel Hoyo a cedat cu scorul de 112-88, pe terenul lui U BT Cluj-Napoca, într-o partidă desfășurată sâmbătă seara, 23 octombrie.

 

Mirel Dragoste, Baris Ozkan, Dani Manchon, Roberts Blumbergs, Dallas Walton au fost primii cinci în jocul din arena campioanei României.

 

Partida a început favorabil pentru echipa gazdă, care a pus primele 7 puncte pe tabelă. Walton și Blumbergs au venit cu răspunsul pentru echipa noastră. Actul inaugural a fost bogat în puncte marcate. Walton și Ionescu au marcat două triple, dar răspunsul a venit rapid de la Guzman și Richard. Finalul de sfert a fost mai bun pentru „galben-albaștrii” dar tabela indica scorul de 30-20, în favoarea gazdelor. Mouha Barro a fost protagonist la reluarea jocului, dar echipa noastră a fost rapid băgată în penalizare, iar pivotul senegalez a ajuns la fel de rapid la patru greșeli personale. Clujenii au profitat de faptul că s-au aflat în bonus pentru mai bine de 8 minute în sfertul secund. Apărarea noastră nu a putut rămâne la aceeași intensitate, iar diferența a urcat la 15 puncte. Diferența formată din două cifre s-a păstrat până la finalul primei reprize, la cabine intrându-se cu scorul de 59-47.

 

Startul reprizei secunde a adus un joc mai aprig și intens de fiecare parte. Adversarii noștri au găsit mereu soluții în ofensivă, după fiecare coș primit. Ecartul pe tabelă a crescut pentru prima dată la peste 20 de puncte, iar primele 30 de minute de joc aveau să se încheie în consecință, 87-66 pentru gazde. Ultimul act a fost fără istoric, deși în continuare s-a jucat cu mult nerv pe parchet. Clujenii au ajuns să aibă avantaj mai mare de 30 de puncte, iar până la final „galben-albaștrii” nu au făcut altceva decât să limiteze proporțiile scorului. Partida s-a încheiat cu scorul 112-88 pentru clujeni.

 

Dallas Walton a fost cel mai bun marcator al echipei noastre, cu 18 puncte, plus 4 recuperări și o pasă decisivă. Gaston Whelan a reușit 16 puncte, 6 pase decisive și 4 recuperări. Vuk Djordjevic și-a trecut în cont 15 puncte și 2 recuperări, în timp ce Roberts Blumbergs a terminat cu 13 puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă.

 

Au mai evoluat: Daniel Manchon – 9 puncte (3a, 1r), Mirel Dragoste – 7 puncte (4a, 1 r), Sebastian Ionescu – 6 puncte (1a, 1r), Mouha Barro – 4 puncte (2r), Baris Ozakn (2r) și Daniel Banciu.

 

„A fost un meci dificil. În prima repriză cred că am reușit să ne ținem bine, în special în ofensivă. Am fost agresivi, am ales aruncările bune și am înscris. Am suferit puțin și apoi am văzut cum diferența trecea de 20 de puncte, dar nu am renunțat. Am continuat să luptăm, dar la un moment dat a părut că cedăm iar ei au rupt total jocul și s-a terminat.

Ambele echipe au practicat un joc în viteză și așa s-a marcat mult. Ofensiva a funcționat și de asta e și scorul de pe tabelă. La final trebuie să marchezi un punct mai mult decât adversarul și nouă nu ne-a ieșit. Nivelul nostru în repriza a doua nu a fost bun”  a declarat Miguel Angel Hoyo la capătul jocului de la Cluj-Napoca.

 

„A fost un meci greu pentru noi. După trei victorii în campionat am jucat împotriva unui adversar foarte puternic. Trebuie să ne îmbunătățim apărarea. Ne așteaptă un meci foarte important pe teren propriu și ne concentrăm acolo. Trebuie să ne îmbunătățim apărarea, bineînțeles și atacul, dar defensiva este cea mai importantă” a spus Vuk Djordjevic.

 

Echipa noastră revine pe teren propriu, acolo unde va întâlni în etapa a 5-a pe Rapid București. Meciul este programat luni, 31 octombrie.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


265974 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI