logo-csu
Urmatorul meci

CS Rapid Bucuresti

VS BC CSU SIBIU

Sala Rapid București - 2024-03-31 6:00 PM

FRB TV

Am obținut a 3-a victorie la rând în Liga Națională Mozzart Bet


BC CSU Sibiu a bifat a 3-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin Mozzart Bet. Ieri, 17 octombrie, echipa antrenată de Miguel Angel Hoyo s-a impus cu scorul de 86-80 în fața lui CSM Târgu Mureș, într-o partidă desfășurată la Sala Transilvania.

 

„Galben-albaștrii” au avut un start de meci mai greoi și au marcat doar 13 puncte în primul sfert, care se încheia la o diferență minimă în favoarea oaspeților. Băieții noștri s-au revanșat în actul secund, când au reușit să marcheze 33 de puncte, Roberts Blumbergs fiind locomotiva în ofesinvă. Astfel la cabine s-a intrat cu scorul de 46-41. În repriza secundă doar echipa noastră a fost la conducere, cel mai mare avantaj fiind de 10 lungimi. Mureșenii nu au cedat și au reușit să egaleze pe finalul sfertului trei. Elevii lui Miguel Angel Hoyo au avut un răspuns prompt și puneau două posesii distanță pe tabelă înaintea actului decisiv, 66-62. Ultimele 10 minute au fost disputate, dar echipa noastră nu a mai cedat conducerea. Dallas Walton avea să închidă meciul cu un alley oop de senzație, pentru scorul final de 86-80.

 

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 21 de puncte, 4 recuperări și o pasă decisivă, în timp ce Dallas Walton a fost cel mai eficient de pe teren cu 16 puncte, 9 recuperări și 2 capace. Gaston Whelan a contribuit cu 11 puncte, 5 pase decisive și o recuperare.

 

Au mai marcat: Dani Manchon – 8 puncte (4a, 3r), Baris Ozkan – 8 puncte (4a,3r), Mirel Dragoste – 7 puncte (4a, 1r), Mouhamed Barro – 7 puncte (5r), Bogdan Bădițăscu – 6 puncte (2a), Vuk Djordjevic – 2 puncte (2r).

 

„A fost o victorie de echipă. Am început bine, am respectat planul de joc, ne-am apărat bine. Am avut o cădere îmn sfertul trei și i-am lăsat să revină în joc. Dar ne-am revenit rapid în sfertul patru și am obținut victoria pentru noi și pentru fani.

Mă simt bine. Am avut unele momente în care am fost puțin șocat, totul este diferit față de ce era la colegiu. Dar mă simt bine și sunt entuziasmat să joc în fața acestor fani, cei mai frumoși din România. Mă bucur că am ajuns în locul potrivit, iar colegii mă ajută să mă acomodez, la fel ca antrenorii” a declarat Dallas Walton după încheierea partidei.

 

„Este important pentr echipă că am câștigat. Este important să continuăm să creștem, ca echipa, să avem încredere în ceea ce facem. Suntem fericit pentru jucători.

Știam că au experiență, calitate. Știam că nu va fi ușor. Ne-am făcut bine treaba. Am citit bine jocul în ultimele 5-6 minute, am aplicat ceea ce am pregătit înainte de meci și astfel am reușit să menținem rezultatul favorabil” a spus Miguel Angel Hoyo la final.

 

Pentru BC CSU Sibiu urmează un meci în deplasare, pe terenul lui U BT Cluj-Napoca, sâmbătă, 22 octombrie.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


255387 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI