logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS Corona Brașov

Sala Transilvania - 2024-09-20 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Am fost extrem de aproape să câștigăm pe terenul lui Rapid București


BC CSU Sibiu a evoluat ieri, 11 decembrie, pe terenul lui Rapid București, unde a fost extrem de aproape de victorie. Partida din Sala Rapid s-a încheiat însă cu scorul de 88-83 în favoarea gazdelor, la capătul unui meci care putea avea orice rezultat.

 

Roberts Blumbergs și Dallas Walton au marcat primele șase puncte pentru echipa noastră și au dus scorul la 6-2. Gazdele au răspuns cu un run de 10-0 și au trecut în avantaj, iar ulterior au reușit să se desprindă, pentru a încheia primul sfert cu scorul de 25-18. Jocul a fost animat în primele minute din actul secund, iar cinci puncte marcate la rând de Whelan și Gavriloaia ne-au readus aproape pe tabelă, 30-28. Echilibrul s-a păstrat apoi până la final de repriză. Giuleștenii au beneficiat de două libere, venite când pe tabelă mai erau 0.2 secunde, după un fault văzut în lupta la recuperare. Evans a transformat libere și la cabine se intre cu scorul de 47-41.

 

La reluarea jocului Vaidas Kariniauskas și Tyler Stone au dominat ostilitățile, oferindu-le rapidiștilor un avantaj maxim de 15 puncte. Tomas Rinkevicius a făcut ajustările necesare în line-up și tabela s-a echilibrat din nou, după un partial de 9-0 al echipei noastre, încheiat cu tripla lui Basti Ionescu, pentru scorul de 62-56. Echilibrul s-a păstrat, iar primele 30 de minute de joc se încheiau cu  reușită a lui Mouha Barro, cu care scorul devenea 69-66. Startul actului decisive ne-a aparținut, iar cu Gaston Whelan în primul plan am ajuns la un singur punct în spatele adversarilor. Aici am ratat patru ocazii pentru a trece la conducere, după care rapidiștii au răspuns cu șapte la rând. „Galben-albaștrii” nu au cedat lupta, dar de fiecare, giuleștenii au găsit răspuns de fiecare data, iar meciul s-a încheiat cu scorul de 88-83 pentru Rapid București.

 

Gaston Whelan a fost din nou cel mai bun marcator al echipei noastre, cu 15 puncte, plus 8 pase decisive și 5 recuperări. Mirel Dragoste și-a trecut în cont 14 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă. Roberts Blumbergs a terminat cu 11 puncte, o recuperare și o pasă decisivă, în timp ce Mouhamed Barro a fost aproape de double-double, cu 10 puncte și 8 recuperări.

 

Toți jucătorii utilizați de Tomas Rinkevicius în acest joc au reușit să-și treacă numele pe lista marcatorilor, după cum urmează: Baris Ozkan – 9 puncte (5a), Vuk Djordjevic – 9 puncte (1r, 2a), Dallas Walton – 5 puncte (7r, 2c), Aurelian Gavriloaia – 5 puncte (3r,1a) și Sebastian Ionescu – 5 puncte (1r,2a).

 

„A fost un meci foarte strâns. Am făcut o repriză secundă bună, dar în momentele de final am avut ceva ghinion. Totuși trebuie să jucăm la 100% timp de 40 de minute, nu doar o repriză. În finalul meciului am ratat câteva aruncări ușoare, cred că aici a fost vorba și de ghinion” a spus Mouhamed Barro la finalul jocului din Giulești.

 

„În unele momente am pierdut controlul, în unele momente defensiva noastră a încetat să muncească, dar am luptat până la final și am fost foarte aproape de victorie. Le mulțumesc băieților pentru atitudinea și dăruirea pe care au arătat-o astăzi. A fost grozav, da ei (n.r Rapidul) au câștigat datorită talentului pe care îl au. A fost meci bun și o lecție bună pentru noi. Una peste alta, a fost un meci bun, doar câteva greșeli defensive. Adversarii au înscris prea multe puncte. Mă repet, o lecție bună pentru noi și vom continua să muncim, să ne pregătim pentru următorul meci” au fost concluziile lui Tomas Rinkevicius la capătul meciului cu Rapid.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


324094 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI