logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Am deschis turneul de Cupa României cu un succes


BC CSU Sibiu a deschis turneul din Cupa României, care se desfășoară la Mediaș, cu o victorie. Echipa noastră a trecut sâmbătă, 1 octombrie, de CSM Târgu Jiu cu scorul de 72-58, pe sferturi 12-20, 22-14, 18-11, 20-13, la capătul unui meci disputat până în ultimele minute de joc.

 

„Galben-albaștrii” au început mai greoi, în special pe faza ofensivă, jocul de la Sala Polivalentă „Octavian Șerban” din Mediaș. Echipa din Târgiu Jiu a profitat și s-a instalat la conducere în primul act, iar cea mai mare diferență s-a înregistrat chiar la ultima fază lor ofensivă și au dus scorul 12-20. Elevii lui Miguel Angel Hoyo nu le-au permis adversarilor să se desprindă și mai mult, iar în actul secund au echilibrat ostilitățile. Mouha Barro ne-a dus în avantaj, după jumătatea sfertului, cu un slam dunk. Ultimele trei minute din prima repriză au fost destul de încâlcite și fără multe puncte, iar la cabine se intra cu scor egal, 34-34.

 

Reluarea jocului a adus decurs în aceeași notă, sub spectrul echilibrului. Un parțial de 8-1 în ultimele minute ale sfertului trei, ne-a permis să intrăm în actul decisiv cu un ecart bun, scor 52-45. Rapid diferența a urcat la peste zece puncte, după startul ultimei perioade de joc. Gorjenii au răspuns însă bine, cu două coșuri de la distanță. Replica din partea noastră a venit de la Basti Ionescu, tot cu o triplă. Dylan Frye a reușit cinci puncte la rând și cu mai puțin de trei minute rămase pe tabelă, diferența era de o posesie. Blumbergs și Manchon au închis jocul în favoarea noastră, la o diferență bună având în vedere economia acestui turneu. Scor final, 72-58.

 

„Meciul a fost strâns. Am întâlnit o echipă bună. Cea mai bună parte pentru noi este că toți 12 jucători pot juca și asta a făcut diferența. În ultmul sfert am avut mai multă energie și mai multă limpezime în ideile de joc. Aici s-a făcut diferența. Mă simt bine, împreună cu toată echipa. Totul merge bine, dar trebuie să rămân concentrat pentru a da tot ce e mai bun pentru echipă. Dacă trebuie să înscriu puncte, înscriu puncte!” a spus Daniel Manchon la capătul acestei victorii.

 

„Niciodată nu e usor să câștigi. Consider că echipa a muncit mult pe parcursul jocului. Ei au început cu câteva coșuri de 3 puncte extraordinare, chiar din fața noastră. Au mișcat bine mingea. Dar echipa noastră a continuat să muncească, să urmeze planul de joc. Știam din planul de joc că având un ritm ridicat și prin ajustarea apărării vom avea șanse mari la victorie.  Repriza secundă a fost bună pentru noi. am primit doar 38 de puncte în ultimele trei sferturi. Sunt mulțumit de munca depusă de echipă. A fost o victorie de echipă. Toată lumea a primit minute, nimeni nu a jucat foarte mult. E o victorie importantă pentru noi.

Nu am mișcat mingea la început de meci așa cum ne-am dorit. Când nu plimbăm mingea, nu găsit aruncările potrivite. De aici au venit și greșelile. Echipa a fost calmă, a știut ce ne dorim și a venit rapid revenirea. Acesta este un alt aspect pozitiv. Am discutat săptămână aceasta, că echipele bune sunt echipele solide. Trebuie să înțelegem asta și să fim concentrați pe tot parcursul celor 40 de minute. Este important” a declarat Miguel Angel Hoyo, antrenorul principal al echipei noastre.

 

BC CSU Sibiu joacă ultimul meci al turneului de cupă luni, 3 septembrie, tot de la ora 19:00 la Sala Polivalentă „Octavian Șerban” din Mediaș.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


278373 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI