logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Horia Demian - 2024-02-15 12:15 PM

LIVE pe Digi Sport, Prima Sport, FRB TV

Al 4-lea duel stagional cu CS Vâlcea 1924


Echipa noastră joacă în etapa cu numărul 10 din Liga Națională de Baschet Masculin pe terenul lui CS Vâlcea 1924. Încleștarea este programată duminică, 26 noiembrie, de la ora 17:00 în Sala Traian din Râmnicu Vâlcea.

 

Trupa  antrenată de Tomas Rinkevicius se va duela pentru a 4-a oară în acest cu CS Vâlcea 1924. Prima confruntare a avut loc în presezon, în cadrul Memorialului Elemer Tordai și a fost câștigată de trupa vâlceană. Au urmat două victorii pentru BC CSU Sibiu în competițiile oficiale, prima în Cupa României, scor 86-71, după care a venit un succes și în campionat 91-78.

 

BC CSU Sibiu va juca al treilea meci pe teren străin într-o săptămână. În precedentul a încheiat parcursul european din FIBA Europe Cup pe terenul deținătoarei trofeului, Anwil Wloclawek, iar anterior a jucat la Focșani, acolo un s-a impus la o posesie.

 

De partea cealaltă, CS Vâlcea 1924 vine după trei înfrângeri la rând în campionat, două pe teren propriu cu CSM Petrolul Ploiești și CSM CSU Oradea, plus una pe teren străin, la Focșani. Înaintea acestor jocuri, trupa antrenată de Hristu Șapera a câștigat două jocuri la rând, cu CSM Constanța acasă și cu CSM Târgu Mureș în deplasare.

 

Echipa din Râmnicu Vâlcea are câteva individualități de remarcat. Stephaun Branch este al 5-lea marcator al campionatului cu o medie de 18 puncte pe meci. Peter Olisemeka este al doilea jucător la recuperare din competiția internă cu 9.4 mingi prinse la panou în medie pe meci.

 

Partida dintre CS Vâlcea 1924 și BC CSU Sibiu va putea fi urmărită pe FRB TV.

 

„Va fi un duel foarte greu. Ținem minte că am mai jucat cu ei de trei ori în acest sezon. Sunt o echipă foarte bună, cu jucători experimentați și știm că acasă joacă foarte bine, în fața propriilor suporteri. Se simt foarte bine acasă iar noi vrem să facem o treabă foarte bună acolo” a spus căpitanul Mirel Dragoste înainte de jocul de la Vâlcea.

 

„Va fi a 3-a deplasarea consecutivă în ultimele 7 zile. Este dificil cu  acest program, dar cui îi pasă? Noi trebuie să fim pregătiți de meci, încercăm să o facem cât mai bine. Ne respectăm adversarul. Au în componență jucători străini foarte talentați. Pentru noi va fi foarte important cum îi vom opri. Sunt puternici în relația 1 la 1 și va fi important cum vom juca apărare împotriva lor. Avem nevoie de recuperare după aceste săptămâni cu un program încărcat” a declarat Tomas Rinkevicius.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania.

 


43693 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 11/0 22
2 CSM CSU Oradea 9/2 20
3 BCMU FC Arges Pitesti 6/5 15
4 BC CSU SIBIU 5/6 16
5 CSM Tg.Mureș 5/6 16
6 CSO Voluntari 5/6 16
7 CSM ABC Athletic Constanta 4/7 15
8 CS Rapid Bucuresti 4/7 15
9 CS Dinamo Bucuresti 3/8 14
10 Corona Brașov 3/8 14

PARTENERI