logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Victorie la Ploiești și calificare în Top 10


BC CSU Sibiu a obținut o victorie prețioasă pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, în penultima etapă din Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin. La capătul unui meci extrem de disputat, băieții antrenați de Tomas Rinkevicius au reușit să se impună cu scorul de 85-73 și astfel să-și asigure prezențe în Top 10.

 

Jocul din Sala Olimpia a început favorabil echipei noastre, care s-a desprins rapid la zece lungimi, în urma a două intercepții urmate de coșuri ușoare pe tranziție. Roberts Blumbergs cu o triplă a dus scorul apoi la 17-4. Gazdele au găsit răspuns și cu parțial de 12-3 au reușit să echilibreze situația pe tabelă. Whelan și Barro au mai pus puncte pe tabelă în dreptul nostru până la finalul actului inagural, iar Fundenburk încheia actul inaugural cu un coș pe sirenă, pentru scorul de 25-22 pentru BC CSU Sibiu.

 

Sfertul doi a început cu un coș al lui Mo Pratt, dar ploieștenii treceau pentru prima dată în avantaj, după ce au înscris 10 puncte la rând, 31-27. Jocul a continuat sub un semn al echilibrului, consemându-se egalități și schimbări la conducere. Gaston Whelan cu o triplă și Roberts Blumbergs cu o liberă transformată au stabilit scorul pauzei, 42-39 pentru BC CSU Sibiu.

 

După reluarea jocului ne-am mărit puțin ecartul pe tabelă, dar gazdele și-au regăsit tirul de la distanță. Trei reușite la rând din spatele semicercului, i-au readus pe petroliști în avantaj. Băieții lui Tomas Rinkevicius au găsit de fiecare dată răspuns în ofensivă, iar tripla lui Gavriloaia a refăcut ecartul de două posesii din start de sfert. Totuși primele 30 de minute de joc nu se puteau încheia fără un nou coș de 3 puncte pentru gazde, prin Mitchell, iar secvența decisivă pornea de la scorul de 60-62.

 

Ultimul sfert a fost unul demn de un meci decisiv. În primul cinci minute, cele două echipe au fost de nedespărțit pe tabelă, ploieștenii continuând să marcheze cu precizie de la distanță. La intrarea în ultimele două minute de joc, Rareș Uță marca un lay-up cu care ducea scorul la 79-73 pentru gruparea noastră. Gazdele au ratat două oportunități de a înscrie de 3 puncte, capitol la care au stat excelent în acest meci. Replica a venit de la Roberts Blumbergs, la intrarea în ultimul minut de joc, când a înscris o triplă și a adus liniștea în tabăra noastră. Pratt și Uță au mai făcut vizite la linia de fault, iar scorul final a fost 85-73 pentru BC CSU Sibiu, în confruntarea de pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești.

 

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun jucător al echipei noastre cu 26 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Gaston Whelan a fost și el la înălțime cu 22 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări. Rareș Uță, la prima evoluție din nou în galben-albastru, a reușit 15 puncte, 7 recuperări și 2 capace.

 

Au mai marcat: Manchon – 11 puncte (1a+1r), Pratt – 7 puncte (8r+6a), Gavriloaia – 3 puncte (2r+2a), Barro – 2 puncte (4r+3a) și Dragoste – 2 puncte (3r+1a).

 

„Cred că am jucat foarte bine. Am executat planul de joc al antrenorului. Am avut și câteva greșeli, pe care trebuie să le corectăm, dar pe total am jucat bine.

Nu am fost în cea mai bună poziție în clasament, dar a fost numai vina noastră. Aveam nevoie de această victorie, am obținut-o și asta e partea bună” a spus Roberts Blumbergs al finalul meciului.

 

„A fost victorie foarte frumoasă și foarte importantă pentru noi. Vreau să-mi felicit jucătorii, toți colegii, tot staff-ul, de la doctor până la preparator fizic. Au făcut o treabă excelentă până să ajungem la această victorie. Încă o dată felicitări, pentru întreaga noastră organizație, această este o victorie pe care o merităm. Spun asta pentru că în ultimele șapte săptămâni am muncit din greu, am făcut schimbări. Nu a fost ușor să schimbi totul, dar am fost împreună în momentele dificile și în momentele bune și de aceea suntem aici.

Mă simt bine, pentru că au fost multe semne de întrebare înaintea jocului, despre cum am arătat în meciurile din deplasare. Dacă ne uităm la întreg sezon, a fost punctul nostru slab. Astăzi, jucătorii și-au arătat caracterul și de la început au controlat jocul. Încă o dată le mulțumesc jucătorilor pentru că au stat alături de mine, au ascultat și au învățat cum pot fi mai buni ca echipă” a concluzionat Tomas Rinkevicius.

 

Deja calificată în Top 10, faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, BC CSU Sibiu în ultima etapă din Conferința pe teren propriu cu CSM Târgu Jiu.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


218210 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI