logo-csu
Urmatorul meci
CSM Tg.Mureș VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor - 2024-09-27 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Victorie cu Craiova! Dan Fleșeriu: ”Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ!”


 

CSU Atlassib Sibiu reușește a 4-a victorie consecutivă și învinge Craiova la capătul a 40 de minute de joc, în Sala Transilvania. Într-o atmosferă incendiară, sibienii ui Dan Fleșeriu au reușit să câștige, scor 85-78 (19-26, 23-16, 20-14, 23-22).

Partida care a contat pentru etapa a 8-a a Ligii Naționale de Baschet a început cu un moment de reculegere, în memoria victimelor antentatului de la Paris. Preț de câteva zeci de secunde, sala a încremenit, după care atmosfera făcută de suporterii echipei noastre a reușit să transmită energie sportivilor antrenați de Dan Fleșeriu. După un început mai greu, CSU Atlassib Sibiu a reușit să recupereze din punctele marcate de craioveni, iar la pauză tabela indica egalitate 42. Partea a doua a meckiului a fost însă dominată de galben-albaștri care au reuși, în final să învingă echipa oaspete. Este cea de a 4-a victorie consecutivă, după cele reușite în compania echipelor de la Pitești, Târgu Jiu și Galați.

La finalul partidei, antrenorul Dan Fleșeriu a declarat:

”Fiecare meci este diferit, altfel, în funcție de adversarul pe care îl întânim. Craiova este o echipă extrem de bună, cu jucători foarte, foarte experimentați, foarte arțăgoși, foarte agresivi în apărare și în atac, și ne-au pus extrem de multe probleme la care, pe alocuri, noinu am avut răspuns. A fost un meci de uzură, în care noi a trebuit să luptăm foarte mult ca să putem câștiga, dar din păcate am făcut foarte multe greșeli, chiar dacă am reușit, câteodată, să ne apărăm agresiv, dar pe care, totuși, l-am controlat, zic eu, cel puțin în repriza a doua, și de aceea am reușit să câștigăm. Nu a fost așa spectaculos ca alte jocuri, poate câteva faze, după care am crezut că am câștigat, mai repede decât era cazul și puteam să și pierdem pe final. Ne-a ieșit căpitanul accidentat, Igor era obosit pentru că a lucrat foarte mult împotriva agresivității celorlalți, am încercat să marcăm, două sau trei acțiuni de la distanță în loc să pătrundem, am luat niște decizii mai slabe decât ar fi trebuit și le-am permis o aruncare de trei puncte într-un moment total nepotrivit, dar revenirile de la multe puncte seppot întâmpla.  (…) Cred că noi câștigăm pentru că am reușit să formăm un grup bun, o echipă în care nu contează că astăzi a jucat cineva slab, joacă celălalt bine și toată umea înscrie. Ați văzut, de exemplu, Georgian Păun a jucat astăzi foarte bine, după ce două meciuri nu ajucat deloc. La Galați a jucat Cioacătă bine, și asa mai departe. Sunt jucătorii care vin din spate și sper să reușesc să îi folosesc în continuare tot mai mult.  (…) Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ pentru că nu contează clasamentul care este acum. Nu are nicio relevanță. Dacă ne utăm la clasamentul adevărului la numărul de înfrângeri pe care celelalteechipele au, pentru că sunt echipe care au jucat meciuri mai puține decât noi, nu suntem decât pe locul 5 sau 6, în niciun caz nu suntem pe primul loc, așa cum, în mod nerealist, clasamentul arată acum. Victoriile acestea, fără a fi urmate de altele, nu vor avea nicio valoare. Trebuie să continuăm.  E greu să ții o echipă în formă atâta timp și Pepe Silva face o treabă extraordinară, cred că, deocamdată, cel mai bine din țară.”, a spus Fleșeriu.

 

Întrebat de problemele pe care le întâmpină în ceea ce privește pregătirea elevilor săi în Sala Transilvania, locație care a fost ocupată în ultima vreme cu alte evenimente, acesta a spus:

”Dacă tot a venit vorba, chiar nu mi se pare normal și nu știu dacă antrenorul de la echipa din Blaj, nici măcar din județul nostru, ar accepta să nu se antreneze la el în sală, în timpul campionatului, ajutând pe altcineva, să joace un meci de Cupă Europeană. Chiar așvrea să văd dacă ar face schimbul acesta, fără să ne dea nimic în schimb, o altă sală sau un cantonament să ne putem pregăti. Avem noroc cu colegii și directorul de la Clubul Sportiv Școlar, care au renunțat la antrenamentele lor și ne-au cedat nouă sala pentru a ne pregăti și le mulțumesc foarte mult pentru această cale.Nouă nu ni s-a cerut să ne antrenăm la alte ore, ci s-a ocupat sala și nu am mai putut să ne antrenăm deloc. Spre norocul nostru colegii de la CSȘ au fost de acord să ne dea poziții și ne-am antrenat în sala CSȘ , o sală mică, foarte bună de antrenament, dar totuși, nu se compară. E greu, pentru un joc de acasă să te antrenezi în sala mică și să nu ai reperele în sala mare. Pentru acest meci ne-am antrenat doar joi și vineri în Sala Transilvania. Ne deranjează că nu putem avea o continuitate în sala în care ne pregătim și în care ar fi normal să putem reprezenta cât mai bine orașul și județul. Știu că sala este a Consiliului Județean și vor să ajute pe toată lumea. Nu vreau să acuz pe nimeni, dar sper ca pe viitor noi să avem prioritate, să ne putem antrena, să avem continuitate”, a declarat Dan Fleșeriu.

Pentru CSU Atlassib Sibiu au marcat: Hardy 20p, Calotă 14p, Gilbert 14p, Mijajlovic 14p, Harrison 9p, Păun 8p și Paul 6p.

În următoarea etapă CSU Atlassib Sibiu se deplasează la Mediaș.

Mulțumim tuturor suporterilor care au înțeles apelul jucătorilor noștri, de a nu mai fuma pe holurile Sălii Transilvania! Din respect pentru activitatea sportivă pe care o desfășurăm și promovăm, din respect față de copiii care vin în număr mare la meciurile echipei galben-albastre, din respect pentru nefumători, sperăm ca mesajele noastre să nu fie ignorate. Mulți dintre cei prezenți la partida dintre CSU Atlassib Sibiu și SCM U Craiova au putut găsi pe scaunele din tribună bomboane sau jeleuri, un cadou simbolic pe care l-am oferit ca variantă a țigării.  Noi credem că rezultatele campaniei #sportfarafumuri s-au putut simți și observa deja! Vom continua să transmitem mesajele împotriva fumatulului, în speranța că vom reuși împreună să conștientizăm efectele acestuia. 

 


1222933 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI