logo-csu
Urmatorul meci
CSM Tg.Mureș VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor - 2024-09-27 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Trofeul Elemer Tordai rămâne la Sibiu. Dan Fleșeriu: ”Dedicăm trofeul soției lui Toci!”


 

La capătul celor trei zile de turneu, echipa noastră reușește să își adjudece trofeul după două victorii muncite de elevii lui Dan Fleșeriu, împotriva echipelor BCM U Pitești, scor 88-86,  și Dinamo București, scor 87-84. Doar Steaua București a învis Sibiul, în prima zi a turneului, scor 70-58. Echipa sibiană îi dedică trofeul soției lui Toci, Inke Tordai, prezentă în tribună, pe tot parcursul turneului.

 

CSU Atlassib Sibiu a avut un parcurs bun, de-a lungul celor trei zile de turneu. Deși începutul nu a fost unul favorabil, prima zi terminându-se cu o înfrângere după meciul cu Steaua CSM Eximbank București, în a doua zi, baschetbaliștii au jucat tot mai bine și au reușit să își adjudece victoria, în meciul cu BCM U Pitești. A fost nevoie de prelungiri pentru ca Piteștiul să cedeze, scor 88-86.  

Meciul Sibiului cu Dinamo București, meci care a încheiat Memorialul Elemer Tordai 2015, s-a terminat cu victorie pentru noua echipă ce reprezintă Sibiul în Liga Națională de Baschet, scor 87-84 (19-19, 24-15, 25-19, 19-31). Au marcat pentru CSU: Lawrence Gilbert 18 puncte, Nick Evans 18p, Richard Amardi 15 p, Kevin Hardy 13 p, Marek Klassen 11 p, Vlad Tincu 5 p, Cornel Cioacătă 5 p și Georgian Păun 2 puncte.

Locul II a fost adjudecat de nou promovata Dinamo București, locul II BCM U Pitești iar locul IV Steaua CSM Eximbank București.

Dan Fleșeriu, antrenorul CSU Atlassib Sibiu:

”Zilele acestea mi-am făcut o opinie despre jucători. Voi avea o discuție cu managementul pentru a vedea ce putem îmbunătăți. Rezultatele contează mult prea puțin, deși, e evident că am luptat din greu să le obținem. Efectiv, scorul de pe tabelă nu mă încântă, chiar dacă am câștigat și astăzi și ieri, și cred că pe niciuna dintre echipe, scorul nu a interesat-o. Cred că s-a vrut să se urmărească mai mult cum se joacă individual, mai mult decât ca echipă, pentru a vedea calitățile jucătorilor.

Sunt foarte nemulțumit de câteva poziții pe care trebuie să ne întărim. Vom discuta cu managementul să vedem dacă ne va permite și vom avea în buget resurse pentru a face niște schimbări.

 

Am primit zilele acestea niște confirmări de la jucători.  Hardy știam că va fi probabil cel mai bun și îl comparam cu Clavon, înainte să vină. Nu are experiența lui Clavon, dar are toate restul calităților, iar Lawrence Gilbert a jucat din ce în ce mai bine, la fiecare meci, și sper că nu s-a oprit pentru că aștept și mai mult de la el.

După statistică se vede că am pierdut la recuperările ofensive, la jocul pivoților.

În cadrul turneului cred că niciuna dintre echipe nu a dat 100% și sper că nici noi nu am dat 100%. Nu sunt îngrijorat, dar sunt îngândurat, ca oricare alt antrenor. Cred că și cei de la Steaua, care vor juca în EuroCup, se gândesc să îmbunătățească lotul, să joace mai bine, dar depinde și de perioada de pregătire. La noi, mă bucur că nu ne-am accidentat, în primul rând, și, în alt doilea rând,  mă bucur ca am dus la bun sfârșit două meciuri lungi. Și în acest meci (n.r. cu Dinamo București), chiar dacă am pierdut în ultimul sfert, băieții nu au cedat nicio clipă, chiar dacă se vedea că nu mai pot.

Astăzi am vrut să-l protejez puțin pe Kevin (n.r. Calotă)  pentru că e jucătorul nostru important român și trei meciuri într-o săptămână e mult. În al doilea rând, vroiam să îl văd pe Vlad Tincu, mai mult decât pe Klassen, și nu m-a supărat, decât la un momentdat în apărare, când vroia să facă mai mult decât trebuia. Pe Klassen îl știu, e backup-ul lui Calotă și cred că va juca și el mai bine.

Trofeul câștigat astăzi de CSU Atlassib Sibiu îl dedicăm soției lui Toci, Inke Tordai. Am văzut-o în tribună zilele acestea, a fost alături de noi, pe tot parcursul celor trei zile de turneu.”

 

În perioada următoare, CSU Atlassib Sibiu continuă pregătirea pentru campionat și va juca un meci amical la Mediaș, în 4 septembrie 2015, urmând ca între 10-12 septembrie să se afle într-un turneu de pregătire în Kosice, Slovacia. 

 

 


1223595 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI