logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU Sibiu VS CSM Tg.Jiu

Sala Transilvania - 2023-01-28 8:15 PM

Live pe DigiSport

Succes la debutul lui Tomas Rinkevicius pe banca lui BC CSU Sibiu


BC CSU Sibiu a obținut a patra victorie în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut pe teren propriu de CSM Petrolul Ploiești cu scorul de 82-70. Partida desfășurată sâmbătă, 3 decembrie, la Sala Transilvania, a fost prima pentru Tomas Rinkevicius în postura de antrenor a echipei noastre de seniori și a contat pentru etapa a 8-a a primei faze din campionat.

 

Gaston Whelan, Sebastian Ionescu, Mirel Dragoste, Roberts Blumbergs și Dallas Walton au fost trimiși din prima secundă pe parchet de Tomas Rinkevicius.

 

Oaspeții noștri au marcat primii și s-au aflat în avantaj doar un minut și 20 de secunde pe întreaga durată  a jocului. Primul act a fost unul sărac în puncte, încheiat cu 13-10 pentru formația noastră și de lungul căruia Roberts Blumbergs și Mirel Dragoste au combinat zece puncte. Sfertul secund a fost diametral opus, fiind secvența de joc cu cele mai multe puncte înscrise. Mouha Barro l-a deschis cu patru puncte la rând, iar echipa noastră s-a desprins pe tabelă. Diferența a crescut pentru prima dată la minim zece puncte, după ce Dragoste a transformat o aruncare liberă, urmată de un dunk al lui Blumbergs. Andris Misters și-a intrat în mână pentru oaspeți și a marcat cu lejeritate de la distanță, lucru care a făcut ca ecartul de pe tabelă să scadă la o singură posesie. „Galben-albaștrii” au închis bine prima repriză și intrau la cabine cu șapte puncte avantaj, 40-33.

 

La relaurea jocului, acealși Misters și-a arătat măiestria de la disntanță, fiind urmat și Zeljko Brkic. Oaspeții nu au reușit decât să egaleze în două rânduri, iar după șansa lui Bogdan Popa de a-și duce echipa în față, băieții noștri au reușit să se ducă la două posesii pe tabelă. Roberts Blumbergs, cu trei libere marcate, a închis sfertul trei, scor 59-53. În actul decisiv, Brkic și-a ținut de unul singur echipa în joc. Barro cu un dunk spectaculos a mai liniștit apele și a dus scorul la 67-60. Din acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei, chiar dacă oaspeții nu au cedat lupta. Meciul a fost închis de Daniel Manchon, cu o triplă. La finalul  celor 40 de minute de joc, tabela din Sala Transilvania indica scorul de 82-70.

 

Mouhamed Barro a fost cel mai bun marcator al echipei noastre cu 16 puncte, lângă care a adăugat 6 recuperări și o intercepție. Roberts Blumbergs a contribuit cu 15 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. Gaston Whelan înregistrat un double-double, 11 puncte și 10 pase decisive, plus 4 recuperări. Daniel Manchon și Sebastian Ionescu au terminat și ei în double-digits, fiecare cu 11 puncte.

 

Au mai marcat: Mirel Dragoste – 9 puncte (2 recuperări și o pasă decisivă), Aurelian Gavriloaia – 4 puncte (2 pase decisive), Vuk Djordjevic – 4 puncte (3 recuperări), Baris Ozkan – 1 punct (2 recuperări).

 

„A fost un meci foarte așteptat de către noi. Ne-am pregătit din toate punctele de vedere, dar cel mai important, ceea ce a trebuit să facem, am pus în aplicare. Aici nu este vorba despre apărare sau despre atac, este vorba despre atitudinea noastră, care la sfârșit s-a văzut în punctele marcate și pe fețele noastre, că am dat totul pe teren și asta ne definește pe noi până la urmă.

Această victorie post să zic că ne dă aripi. Veneam după trei înfrângeri consecutive. Aveam nevoie de această gură de aer, de această victorie. Mă bucur mult că am reușit-o. În continuare avem de luat meciurile pas cu pas. Urmează un nou meci greu, contra celor de la Târgu Jiu, care este în deplasare și vrem să facem din nou o figură frumoasă. Am încredere că putem face acest lucru” a declarat Mirel Dragoste la finalul partidei.

 

„Am simțit înaintea jocului că este un meci important, în special pentru poziția noastră din clasament. Sunt foarte bucuros pentru băieții mei, au făcut o treabă excelentă. Poate baschetul nu a fost de cea mai bună calitate, dar au arătat caracter și le mulțumesc. A fost excelent!

În filosofia mea, în meciuri precum acesta, oricine intră pe parchet trebuie să dea tot ce are mai bun în acel moment, în special în ceea ce privește caracterul” a spus Tomas Rinkevicius, după debutul victorios pe banca lui BC CSU Sibiu.

 

Pentru echipa noastră urmează două partide pe teren străin, la Târgu Jiu cu CSM pe 8 decembrie și la București cu Rapid pe 12 decembrie.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


30680 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 28/2 58
2 CSM CSU Oradea 23/7 53
3 CSO Voluntari 23/7 53
4 BCMU FC Arges Pitesti 22/8 52
5 SCMU Craiova 18/12 48
6 CS SCM Timisoara 18/12 48
7 CS Dinamo Bucuresti 15/15 45
8 BC CSU Sibiu 15/15 45
9 CS Municipal Ploiesti 13/17 43
10 CSA Steaua Bucuresti 12/18 42
11 ABC Athletic Neptun Constanta 12/18 42
12 CS Municipal Targu Jiu 11/19 41
13 CS Rapid Bucuresti 9/21 39
14 CS Municipal Galati 8/22 38
15 CS Municipal 2007 Focsani 8/22 38
16 CSM VSKC Miercurea Ciuc 5/25 35

PARTENERI