logo-csu
Urmatorul meci
SCMU Craiova VS BC CSU SIBIU

Sala Polivalentă Craiova - 2023-12-16 6:00 PM

LIVE pe FRB TV

Start în Top 10


BC CSU Sibiu debutează în partea a doua a campionatului pe teren propriu împotriva lui SCM Timișoara. Primul joc din Top 10 este programat sâmbătă , 4 februarie, cu începere de la ora 20:00.

 

Trupa condusă de Tomas Rinkevicius pleacă în Top 10 cu un bilanț de 2 victorii și 6 înfrângeri. Bănățenii stau mai bine la acest capitol și au 3 victorii și 5 înrângeri. Totuși, galben-albaștrii au de partea lor  forma sportivă, după ce au câștigat trei meciuri la rând și astfel și-au asigurat prezența în faza a 2-a a campionatului. SCM Timișoara are patru înfrângeri în ultimele șase partide, iar succesul care i-a dus în Top 10 a venit după un buzzer beater în meciul cu Galați.

 

În acest sezon BC CSU Sibiu și SCM Timișoara s-au mai întâlnit în acest sezon, în Cupa României. Într-un joc disputat la Mediaș, trupa antrenată de Dragan Petricevic s-a impus cu scorul de 90-77 și astfel au obținut biletele pentru Final 8.

 

În Sala Transilvania, băieții noștri s-au simțit cel mai bine în acest sezon, unde au cedat doar două jocuri, cu U BT Cluj-Napoca și Rapid București. În plus, Timișoara nu a mai câștigat în fieful galben-albaștrilor din sezonul 2011/2012.

 

Meci de sâmbătă seara, 4 februarie, va fi arbitrat de o brigadă formată din Alexandru Olaru, Amalia Marchiș și Matei Bănică, Marius Marinescu fiind comisar din partea Federației Române de Baschet.

 

Trebuie să fim pregătiți. Timișoara este o echipă bună din Top 10. Ne-am antrenat bine și vom fi pregătiți sâmbătă să jucăm. Este foarte important să începem cu victorie partea a 2-a de campionat. Jucăm acasă și totul va fi bine” a spus Monyea Pratt înainte de confruntare.

 

„Am avut timp să ne pregătim pentru meciul cu Timișoara. De acum nu mai sunt meciuri ușoare. Pentru noi vor fi numai meciurile dificile și importante, în același. Timișoara este o echipă bună, cu un antrenor pe măsură, antrenorul echipei naționale. O echipă cu jucători străini buni, care controlează jocul și cred că forța lor vine de la străini. Ne pregătim pentru un meci greu, dar în fața suporterilor noștri am făcut jocuri bune și am luptat exemplar. La acest nivel, în Top 10, toate echipele au loturi bune, nu va fi un meci ușor” a declarat Tomas Rinkevicius.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


149305 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 BCMU FC Arges Pitesti 9/1 19
2 CSM CSU Oradea 8/1 17
3 BC CSU SIBIU 5/5 15
4 CSM Tg.Mureș 5/4 14
5 CSM ABC Athletic Constanta 4/5 13
6 CS Municipal Ploiesti 3/7 13
7 SCMU Craiova 4/4 12
8 CS Valcea 1924 3/6 12
9 CS Municipal 2007 Focsani 1/9 11

PARTENERI