logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Start cu victorie în noua ediție a Ligii Naționale de Baschet Masculin – 2022/2023


BC CSU Sibiu a debutat cu dreptul în Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. „Galben-albaștrii” au reușit să se impună pe teren propriu în partida desfășurată miercuri, 28 septembrie, în compania lui FC Argeș Pitești cu scorul de 90-87.

 

Miguel Angel Hoyo a început partida cu Baris Cagan Ozkan, Mirel Dragoste, Daniel Manchon, Roberts Blumbergs și Dallas Walton.

 

În primul sfert cele două și-au luat pulsul, fără să pună foarte multe puncte tabelă. Mirel Dragoste și Roberts Blumbergs au dus pentru prima dată diferența la două posesii. Piteștenii au replicat cu un parțial de 9-0, iar primul sfert se încheia cu scorul de 12-14. În actul secund, băieții noștri au intrat excelent în joc și au preluat rapid conducerea. Dani Manchon a explodat în sfertul secunde reușind trei coșuri de la mare distanță, iar până la pauză își trece în cont 18 puncte. Acest lucru a facilitat ca echipa noastră să aibă un avantaj pe tabelă de 10 lungimi. Zekovic închidea prima repriză cu un coș de 3 puncte, pentru scorul de 42-35 în favoarea lui BC CSU Sibiu.

 

Reluarea jocului a adus aceeași desfășurare, cu echipa noastră la timonă. Blumbergs cu o nouă reușită de la distanță a dus scorul la 52-41. Tot jucătorul leton a reușit faza meciului cu un alley oop din pasa lui Baris Cagan Ozkan. Andreja Milutinovic a sunat revenirea în sânul echipei vizitatoare, care până la capătul primelor 30 de minute de joc au revenit la o singură posesie pe tabelă, scor 60-58. Tot Milutinovic și-a dus echipa în față după mult timp. „Galben-albaștrii” au avut reacție, impulsionați și de atmosfera din tribune, și au trecut rapid din nou în față. Eforturile oaspeților de a rămâne aproape au fost anulate de four-point-play-ul reușit de Sebastian Ionescu și scorul ajungea 82-75. Chiar și în acest condiții, piteștenii nu au cedat și au venit la doar două puncte cu 6 secunde rămase pe ceas. Baris Ozkan și Roberts Blumbergs au colaborat excelent la repunere și letonul a obținut un antisportiv, care practic a pus capăt jocului, scor final 90-87.

 

Daniel Manchon a fost cel mai bun marcator al jocului cu 25 de puncte, plus 8 pase decisive și 3 recuperări. Roberts Blumbergs a fost cel mai eficient, după 24 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Sebastian Ionescu a contribuit cu 10 puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Dallas Walton a adăugat și el 10 puncte și 6 recuperări.

 

Au mai jucat: Baris Ozkan – 7 puncte și 3 pase decisive, Mirel Dragoste – 6 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive, Mouhamed Barro – 4 puncte și 4 recuperări, Vuk Djordjevic – 4 puncte și o recuperare și Aurelian Gavriloaia – 3 recuperări și o pasă decisivă.

 

Cred că puteam să fim puțin mai atenți la posesiile pierdute și la recuperări ca și echipă, dar per total am respectat planul antrenorului și a fost bine la final. E un sentiment plăcut să câștigi primul joc.

Nu suntem foarte atenți cu posesiile, am comis turnovers stupide și Pitești a profitat de asta. Trebuie să avem mai multă grijă de minge pentru ca asta să nu se mai întâmple în meciurile viitoare” a spus Roberts Blumbergs după primul meci oficial al sezonului.

 

„Sunt extrem de fericit. Victoria este mereu importantă, cu atât mai mult în primul joc. Mă bucur foarte mult pentru băieți, au muncit din greu. Ne-am luptat de la început până la final și am făcut o treabă bună. Apreciez foarte mult suportul fanilor, ei ne-au ajutat în momentele dificile și am putut câștiga.

Mereu le spun jucătorilor să încerce să joace inteligent. Am ales o formație cu patru shooteri pe teren la acea fază. Piteștiul trebuia să riște și să faulteze, noi am mers pe această variantă să încercăm o pasă în cealaltă jumătate a terenului și a funcționat. Acum toată lumea a fost fericită, dar dacă nu ieșea pasa toți s-ar fi întrebat ce lucru nebun am încercat. Totul e bine atunci când iese ce ne propunem” a declarat Miguel Angel Hoyo la finalul meciului cu FC Argeș Pitești.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


278390 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI