logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 7:00 PM

FRB TV

Retrospectiva sezonului 2021/2022


Pentru echipa de seniori a Clubului nostru aventura 2021/2022 s-a încheiat. O aventură complexă, cu multe învățăminte. Cu multe momente dificile, dar și multe bucurii. Într-o familie, se spune că e important cum treci peste momentele grele, mai mult decât peste cele de bucurie. Și am reușit să încheiem sezonul într-o sală arhiplină, într-o atmosferă de vis, cu toții: sportivi, staff, suporteri și parteneri. Am fost împreună, ca-n vremurile dinaintea pandemiei, și ne dorim să continuăm la fel, o dată cu sezonul 2022/2023.

 

În plan sportiv, BC CSU Sibiu a încheiat sezonul 2021/2022 al Ligii Naționale de Baschet Masculin pe poziția a 8-a. În playoff au avut loc două partide disputate în fața câștigătoarei sezonului regulat, dar echipa noastră nu a reușit să răstoarne calculele hârtiei, chiar dacă a fost aproape să trimită seria în joc decisiv. În ceea ce urmează ne propunem să trece în revistă tot ce s-a întâmplat pe plan sportiv pentru BC CSU Sibiu.

 

Sezonul a început promițător cu două victorii în Cupa României, în fața lui CSM Ploiești, care ne-au dus rapid în sferturile de finală ale competiției.

 

Debutul în Liga Națională nu a fost la fel de fast și au venit patru înfrângeri la rând, pentru echipa noastră. Cea mai dură a fost chiar în prima etapă, când „galben-albaștrii” au cedat pe teren propriu în fața lui Athletic Constanța cu scorul de 84-65. Steaua, Craiova și Oradea ne-au lăsat fără victorie în primele etape, care avea să vină, oarecum surprinzător, acasă contra celor de la CSO Voluntari. Din păcate nu a fost ceasul deșteptării și au mai venit trei eșecuri la rând și deja priveam clasamentul de jos în sus. Seria nu s-a prelungit prea mult și au urmat două victorii acasă, cu Timișoara și Galați.

 

Sfârșitul anului 2021 a adus și cele două confruntări cu CSO Voluntari din sferturile de finală ale Cupei României. Primul meci, jucat în Ilfov, a fost unul în care o luciditate mai mare în final de meci le-ar fi adus băieților noștri victoria și o șansă bună la calificare. Meciul retur a fost fără istoric, ilfovenii venind extrem de montați pentru nu a avea emoții la Sibiu și a-și continua lupta de apărarea a trofeului Cupei României.

 

A urmat o înfrângere pe terenul lui Rapid București și, după acel duș rece, pentru prima dată în sezon au venit trei victorii la rând și implicit prima pe teren străin, pe terenul celor de la FC Argeș Pitești. Au urmat din nou evoluții oscilante, dar totul a culminat cu victoria din Derby-ul Ardealului. Atunci BC CSU Sibiu îi administra lui U BT Cluj-Napoca primul eșec în LNBM. La 5 zile venea victoria cu Dinamo, în overtime, iar o portiță către primele 6 locurile se deschide odată cu această victorie. Din păcate, s-a închis rapid, după o înfrângere la capătul unui meci de luptă la Timișoara, scor 75-69. A doua serie de trei victorii  a venit în fața unor echipe rămase fără șanse la playoff, iar accederea în playoff era aproape adjudecată, se mai punea problema poziției finale. Ultimele trei meciuri de acasă din sezonul regulat nu au adus vreo victorie pentru băieții noștri, chiar dacă în ultima rundă au întâlnit CSM Petrolul Ploiești. Cu 15 victorii și 15 înfrângeri, la egalitate cu Dinamo București, care a avut însă avantajul meciurilor directe, BC CSU Sibiu încheia prima fază a campionatului pe poziția a 8-a.

 

La final de sezon regulat, BC CSU Sibiu avea al 5-lea cel ma bun atac din ligă cu o medie de 81.1 puncte. La capitolul eficiență am încheiat pe 6 cu o medie de 92.0 de unități. În top 4 ne-am aflat la pase decisive, cu o medie de 18.4 assist-uri, și la mingi pierdute, unde am irosit doar 12.5 posesii în medie pe meci.

 

Playoff-ul ne-a pus în față cel mai dificil adversar, pe U BT Cluj-Napoca, echipă care a încheiat sezonul regulat cu 28 victorii și 2 înfrângeri. Totuși băieții antrenați de Miguel Angel Hoyo le-au dat o replică pe măsură campionilor în exercițiu. Primul joc de la Cluj-Napoca a fost în actul decisiv de gazde, a căror bancă a reușit să marcheze cu 18 puncte mai mult. A fost primul semn că se poate mai mult în acest, iar în meciul 2, jucat la Sibiu, acest lucru s-a accentuat. „Galben-albaștrii” au controlat sferturile doi și trei în Sala Transilvania și au avut un avantaj maxim de 12 lungimi pe tabelă. Din nou ne-a trădat finalul de meci, la fel în alte rânduri, iar U BT a profitat, așa cum o face mereu o echipă mai experimentată. Astfel sezonul s-a încheiat doar cu impresia că se putea mult, atât pe parcursul întregii stagiuni, cât și în seria cu U BT Cluj-Napoca.

 

Dacă este să privim la nivel individual, doi jucătorii români au avut o creștere importantă pe plan sportiv îmbrăcând echipamentul lui BC CSU Sibiu. Lucas Tohătan a fost desemnat cel mai bun jucător U23 din LNBM, în timp ce Rareș Uță a fost primit titlul „The Most Improved Player of the Season”. Cei doi au fost și printre cei mai buni marcatori români ai campionatului, Uță primul cu o medie de 12.5 puncte/meci, iar Tohătan al treilea cu 12.0 puncte/meci.

 

Tot la nivel individual nu putem trecem ușor cu vederea prestațiile lui Mo Pratt în dubla cu U BT Cluj-Napoca. În deplsarea a reușit 11 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar la retur 19 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive.

 

Justas Tamulis a fost cel mai bun marcator al echipei de-a lungul sezonului, cu o medie de 15.5 puncte/meci. Tanner McGrew a fost lider la recuperări (7.7), eficiență (17.0), minute (30:27) și capace (0.6). Lucas Tohătan cu 4.2 pase decisive/meci și Mo Pratt cu 1.5 intercepții pe meci au închis lista liderilor la principalele capitole statistice.

 

Așadar, BC CSU Sibiu a încheiat un sezon cu multe susișuri și coborâșuri, în care în două rânduri a reușit să bifeze trei victorii la rând. Bilanțul final a adus 15 victorii și 17 înfrângeri.

 

La finalul sezonului, Laurențiu Buduleci și Horațiu Floca au declarat:

”Pe toate liniile cred că se putea mai bine. Ne-am fi dorit sa fim cu un lot mai complet mai devreme, acest lucru ne-ar fi asigurat altă traiectorie. În noiembrie nu cred că ne-ar mai fi dat credit cineva că ne vom califica în PlayOff, dar echipa a fost pe creștere în următoarele luni și în luna martie aveam încă șanse pentru locul 6. Câteva greșeli în ultimele meciuri din sezonul regulat ne-a dus pe 8. Dar am reușit să ne calificăm în PlayOff și am arătat ca o echipă competitivă în meciurile din seria cu Clujul- o echipă care și-a arătat calitatea, valoare și experiența la nivel înalt. Nu pot decât să le mulțumesc tuturor celor din echipă, celor care au dus greul în acest sezon și sper să reușim, alături de parteneri și suporteri, să avem un sezon viitor mult mai bun”, a spus Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet a BC CSU Sibiu.

 

”A fost cel mai complex sezon, cu cele mai multe provocări. Au fost multe urcușuri și multe coborâșuri, ne-am lovit de multe situații dificile și cu siguranță se putea mult mai bine. Nu avem decât să învățăm din tot ce s-a întâmplat. Finalul, chiar dacă a venit la fel de devreme, ca și sezonul trecut, ne-a dat speranță să privim optimiști spre următorul și ne dorim să urmeze un sezon mai bun. Pregătirile pentru 2022/2023 au început deja, și sperăm ca lucrurile să continue pe o pantă ascendentă. Ne dorim să creștem, să dezvoltăm un proiect de durată și să reușim să aducem CSU Sibiu cât mai sus, în  baschetul românesc”, a spus Horațiu Floca, directorul BC CSU Sibiu.

 

Și pentru că nu putem pune punct acestui sezon oricum, managementul Clubului îi invită pe suporterii BC CSU Sibiu, marți, 17 mai, de la ora 18:00, la Sala Transilvania, pentru o discuție deschisă referitoare la ce a însemnat sezonul 2021/2022.


344729 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI