logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Punct de vedere BC CSU Sibiu – în urmă celor apărute în presă și social media după meciul cu U BT Cluj-Napoca


BC CSU Sibiu a organizat în cursul zilei de astăzi, 5 ianuarie, o conferință de presă pentru a ne exprima punctul de vedere asupra informațiilor apărute în presă și social media, după finalul meciului jucat la Sala Transilvania contra lui U BT Cluj-Napoca.

 

Marian Cărăuș – președintele CA, Horațiu Floca – director CSU Sibiu, Laurențiu Buduleci – președintele secției de baschet CSU și Valentin Bisericescu – responsabil de ordine și siguranță au fost prezenți la această conferință de presă, pentru a lămuri obiectiv cele întâmplate și relatate în spațiul public dintr-o perspectivă care lezează imaginea clubului.

 

Primul care a luat cuvântul a fost domnul Valentin Bisericescu, care a explicat cele întâmplate și ce acțiune a întreprins în calitate de responsabil de ordine și siguranță.

 

Domnia sa a explicat faptul că a primit informații înainte de meci, care susțineau că există posibilitatea ca un grup de suporteri să vină la meci cu intenția de strica buna desfășurarea a evenimentului sportiv.

 

„Ieri (04.01), am primit câteva informații vizavi intenția unor suporteri, de a participa, cu sau fără tichet, la competiția sportivă și de a boicota manifestarea. Bineînțeles că am dat curs, acesta este rolul meu, de a asigura bunul mers al partidelor. M-am consultat cu colegii de la Inspectoratul Județean de Jandarmerie, cei care urmau să conducă misiunea de la Sala Transilvania. Împreună ne-am organizat și am pregătit dispozitive, astfel încât să prevenim orice faptă care să pună în pericol buna desfășurare a evenimentului. După ce s-a pornit accesul, colegii de la securitate au fost axați pe identificarea persoanelor de care vă spuneam. Eu personal am participat la tot procesul acesta, de control-acces. Am identificat trei dintre acest persoane. Le-am abordat și le-am pus în vedere să aibă un comportament civilizat, așa cum se cere într-o arenă sportivă. Știind ce comportament au avut în trecut, le-am pus în vedere că trebuie să respecte locul înscris pe bilet. Nu au respectat, iar în timpul partidei, începând cu jumătatea primului sfert au început scandări, care nu fac obiectul muncii mele. Prin constiuirea grupului și comportamentul acestuia lângă galerie, au dus la situații neplăcute și tensionate între cele două grupuri. S-a așteptat până la pauză, iar din acel grup, cele trei persoane identificate încă de la acess, au fost rugate să meargă pe holul sălii pentru o discuție. Conform Legii 4, această acțiune nu putea fi efectuată fără responsabilii de la Jandarmerie. Nu a fost legitimat niciunul dintre suporteri. Nu a fost scos afară din sală niciunul dintre suporteri. Din sală nu a fost însoțit de jandarmi niciunul dintre suporteri. La discuția de pe hol, le-a fost pus din nou în vedere să-și respecte locurile de pe bilet, nu unde a fost poziționați în primele două sferturi. Au fost rugați să-și reconsidere poziția și să ocupe locurile deținute pe bilet. În caz de refuz, conform articolului 20, sancționat de articolul 21 din Legea 4, scrie foarte clar că refuzul constituie contravenție și se va sancționa de către colegii de la Jandamerie, ca și măsură complementară vor fi evacuați din sală. Aceasta a fost toată discuția. Suporterii au ieșit la fumat, au ales să se întoarcă în sală, unii tot pe locurile acelea, ceilalți în gura de acces de la sectorul A, de unde au putut urmări partida până la final. Alte forțe nu au fost implicate, nici Jandarmeria, nici agenții de securitate. Dânșii au fost acolo doar dacă se impunea să se aplice vreo sancțiune. Interesul a fost foarte clar, de a preveni orice violență la manifestare sportivă, intervenția nu a avut nicio legătură cu scandările la adresa conducerii clubului”, a spus Valentin Bisericescu. 

 

Directorul clubului, Horațiu Floca a întărit cele spuse de Valentin Bisericescu. În plus, s-a declarat surprins și dezamăgit în același timp de cele create, în spațiul public. ”Ceea ce s-a întâmplat seara trecută este extrem de trist pentru ceea ce înseamnă CSU Sibiu. Cred că s-a dat o prea mare amploare acestei părți a evenimentului. Vreau să vă asigur că niciodată unui suporter al lui CSU nu îi va fi îngrădit dreptul la liberă exprimare, cum de altfel nu s-a întâmplat nici seară trecută. E regretabil ce s-a întâmplat”, a spus Horațiu Floca, directorul CSU Sibiu.

 

Din păcate, aceste incidente aduc atingere imaginii Clubului. „Aceste declarații, neadevărate ale suporterilor, care susțin că au fost scoși afară din sală au lezat atât imaginea clubului, cât și munca depusă de jucători în toate această perioadă. Lucrurile nu pot rămâne așa și nu putem să mai tolerăm acest lucru. Sunt sigur că persoanele abilitate pot lua măsuri necesare în cazul în care astfel de situații vor mai reapărea. Noi ca și reprezentanți ai Clubului nu putem influența sub nicio formă, deciziile celor responsabili de ordinea, siguranța și securitatea evenimentului sportiv”, a spus Laurențiu Buduleci, președintele secției de baschet a BC CSU Sibiu.

 

În final, domnul Marian Cărăuș a anunțat că va convoca o ședința a Consiliului de Administrație, în cadrul căreia se va discuta despre toate cele întâmplate după acest meci cu U BT Cluj-Napoca.


229691 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI