logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

Punct de vedere al BC CSU Sibiu


BC CSU Sibiu a organizat, pentru prima dată în plină pandemie, prima competiție de baschet seniori-Memorialul Elemer Tordai- la care au fost invitate alte 3 echipe. În organizarea competițiiei am luat măsurile pentru evitarea răspândirii virusului, astfel că am contractat o firmă de dezinfecție a sălii, am procedat la termoscanarea tuturor participanților, am atenționat participanții constant, inclusiv în timpul meciurilor, să procedeze la purtarea măștii iar toți participanții au avut la-ndemână dezinfectant în permanență.


Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitației, să efectueze testarea tuturor participanților la competiție conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testați toți arbitrii care  au oficiat partidele și au prezentat rezultatele negative ale testelor.


Considerăm că toate condițiile de organizare a competițiilor, cuprinse în legislația actuală, sunt cunoscute de toată suflarea baschetbalistică, mai ales că acestea ne-au fost comunicate tuturor echipelor și cluburilor afiliate, de către Federația Română de Baschet îndată ce au fost legiferate și ne-am bazat mereu pe responsabilitatea și conștiința fiecăruia dintre noi, toți cei din baschet.


Momentan, în echipa noastră sunt confirmate doua cazuri pozitive, unul dintre acestea fiind depistat la revenirea echipei noastre din Bulgaria, iar unul confirmat duminică ambii fiind în izolare. Precizăm că niciun alt sportiv nu prezintă simptome, iar mâine, 14 octombrie 2020, avem programată o nouă testare.


Așa cum specialiștii în sănătate publică ne-au confirmat, considerăm că e greu de stabilit data infectării, având în vedere contextul actual de transmitere în comunitate iar ce știm cu siguranță este că simptomele infectării nu apar imediat după contact. Mai mult decât atât, așa cum probabil este cunoscut, trei dintre echipele participante la Memorialul Elemer Tordai au fost angrenate în competiții în Bulgaria și Serbia și s-au întors în țara în perioada 25-27 septembrie, exact cu 10-12 zile înainte de Memorialul Elemer Tordai.

Le dorim multă sănătate tuturor și să fie baschet!

 

 


581905 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI