logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

Ne întoarcem învinși de la Craiova


BC CSU Sibiu a cedat partida din etapa a 6-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, disputată pe terenul lui SCM U Craiova. La capătul confruntării din Bănie, desfășurată sâmbătă, 19 noiembrie, s-a consemnat scorul de 97-72 în favoarea echipei gazdă.

 

Craiovenii au început în forță partida și au pus primele șapte puncte pe tabelă. Răspunsul echipei noastre a venit de la Whelan și Ionescu, ultimul cu un three-point-play. „Galben-albaștrii” au fost pentru singura dată în avantaj în primul sfert, când Roberts Blumbergs marca cinci puncte la rând și ducea scorul la 10-12. Gazdele au replicat bine, cu un nou parțial, ca primul act să fie înschis de Palmi pe sirenă, cu o triplă, scor 23-17. În sfertul secund, gazdele au ridicat și mai mult ritmul ofensiv, reușind să înscrie 31 de puncte. Diferența a crescut exponențial pe tabelă, iar cu Palmi marcând din nou de la distanță aproape de sirenă, la pauză de intra cu scorul de 54-34.

 

Trupa condusă de Miguel Angel Hoyo a avut o perioadă mai bună la revenirea de la cabine. Au reușit să reducă din deificit, scor 58-44, dar oltenii au avut de fiecare dată răspuns. Odată refăcută de la pauză, meciul a fost fără istoric. Elevii lui Vitaly Stepanovski au câștigat și ultimele două sferturi pentru ca la final să se înregistreze scorul de 97-72, la capătul jocului din Sala Polivalentă Craiova.

 

Roberts Blumbergs a fost cel mai bun jucător al echipei noastre cu 14 puncte, 6 recuperări și 2 capace. Daniel Machon a terminat cu 13 puncte, o recuperare și o pasă decisivă. Dallas Walton a reușit 12 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, iar Baris Ozkan 12 puncte, 2 pase decisive și o recuperare.

 

Au mai marcat: Whelan – 9 puncte, Ionescu – 8 puncte, Barro – 2 puncte și Gavriloaia – 2 puncte.

 

„Nu s-a îmtâmplat ceea ce ne doream. Am avut două săptămâni la dispoziție să pregătim acest meci. Ne-am doream victoria foarte mult, dar din păcate nu am respectat nimic din ceea ce am pregătit la antrenamente, atât în atac, dar mai ales în apărare. Le-am permis să arunce din poziții foarte bune pentru ei și nu au ratat foarte mult.

Cred că ne-a afectat pauza puțin, pentru nu suntem în ritm de meci. Acum mai urmează o pauză, o etapă în care stăm. Trebuie să tragem foarte tare antrenamente și să ne regăsim ritmul, pentru că urmează meciuri foarte importante, pe care trebuie să le câștigăm pentru a ne asigura un loc cât mai bun în clasament” a spus Mirel Dragoste, după meciul de la Craiova.

 

Nu este vorba despre a juca acasă sau în deplasare. Bineînțeles, când jucăm acasă, avem fanii alături de noi, dar chiar și aici fanii noștri au fost grozavi, au călătorit pentru a ne susține, dar noi nu am făcut nimic astăzi. Nu putem juca precum am făcut-o astăzi. Este inacceptabil!” a declarat Miguel Angel Hoyo.

 

BC CSU Sibiu revine în Liga Națională de Baschet Masculin abia pe 3 decembrie, când va primi vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.

 


252451 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI