logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

Ne întoarcem de la Galați cu al 4-lea succes pe teren străin din acest sezon


BC CSU Sibiu a obținut a 4-a victorie în deplasare din acest sezon. În etapa cu numărul 25 din Liga Națională de Baschet Masculin, echipa antrenată de Miguel Angel Hoyo s-a impus cu scorul de 105-94 pe teren lui CSM Galați. Partida disputată astăzi, 23 martie, a fost decisă în prelungiri.

 

Javion Blake pus primele puncte pe tabelă, după care gazdele s-au instalat la conducere. Matt Milon cu o triplă a dus scorul la 7-2. Cea mai mare diferență pentru gălățeni a fost de 6 puncte, după care am reușit să echilibrăm jocul și  să trecem în avantaj cu un parțial de 7-0. Olaf Schaftenaar a închis sfertul inaugural cu un coș de puncte și eram în avantaj după primele 10 minute de joc, 22-20. În startul actului secund s-au consemnat câteva schimbări la conducere. Au reușit să ne desprindem la două posesii, în urma a două vizite la linia de fault, cu Mirel Dragoste marcând ultimele două. Nu am reușit să ne desprindem și mai mult iar jocul s-a echilibrat din nou. Cele două echipe au mers umăr la umăr apoi. Kareem Brewton a stabilit scorul primei reprize, cu un coș de  3 puncte în ultima secundă. La cabine se intra cu scorul 46-43.

 

Reluarea jocului a adus o desprindere și de partea gazdelor, dar tot de doar două posesii. Justas Tamulis și Javion Blake au marcat 5 puncte la rând  și preluam din nou conducerea. Jocul a intrat din nou în același tipar, consemnându-se din nou multe egalitatăți între cele două  echipe. Tot Brewton avea să închidă această secvență de joc, 68-66. Nimic părea să poată rupe echilibrul dintre cele două formații. Un three-point-play al lui Rareș Uță a făcut ca avantajul echipei noastre să urce la 4 lungimi, 82-78, când mai erau 4 minute de joc. Nu am proftiat pentru a ne desprinde decisiv, iar ultimul minut de joc a fost din nou cu un mare suspans. Tanner McGrew ne-a dus în avantaj, după ce a fost găsit excelent de Mo Pratt sub panou. Ferguson Masters a egalat cu o pătrundere în mare viteză. Ultimul atac din timp regulamentar ne-a aparținut, dar aruncarea lui Javion Blake nu și-a atins ținta și partida a mers în overtime, 88-88.

 

Deciși să nu scape victoria printre degete, elevii lui Miguel Angel Hoyo, au intrat montați și au pus rapid 4 puncte diferență, cu Lucas Tohătan remarcându-se pe faza ofensivă. Gazdele și-au pierdutcadența ofensivă, iar Javion Blake cu o triplă a dus scorul la 99-92. A urmat un time-out al gazdelor, dar cei care au marcat au fost „galben-albaștrii”. Justas Tamulis a găsit coșul de la distanță și practic a semnat reușita cu decis deznodământul partidei. La ultima sirenă s-a înregistrat scorul de 105-94 și BC CSU Sibiu a obținut al 4-lea succes din acest sezon pe teren străin.

 

Rareș Uță a fost omul meciului cu 22 de puncte și 6 recuperări. Javion Blake a contribuit cu 19 puncte și 2 pase decisive. Lucas Tohătan și-a trecut în cont 13 puncte, 6 pase decisive și o recuperare. Mo Pratt a fost aproape de un triple-double, cu 12 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Justas Tamulis a terminat cu 11 puncte, 2 pase decisive și o recuperare iar Olaf Schaftenaar cu 11 puncte și 4 recuperări.

 

Au mai marcat: Padgett – 8 puncte (5 recuperări și o pasă decisivă), Tanner McGrew – 7 puncte (6 recuperări și 2 pase  decisive), Mirel Dragoste – 2 puncte (o recuperare și o pasă decisivă).


353743 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI