logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

Ne deplasăm la Târgu Jiu cu un singur obiectiv


BC CSU Sibiu joacă în etapa a 9-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin pe terenul lui CSM Târgu Jiu, cu un singur obiectiv, victoria. Partida este programată joi, 8 decembrie, cu începere de la ora 18:00 la Sala Sporturilor din Târgu Jiu. Desfășurarea evenimentelor va putea fi urmărită în direct pe canalul de YouTube al FRB TV.

 

La debutul lui Tomas Rinkevicius pe banca tehnică a BC CSU Sibiu, „galben-albaștrii” au reușit să oprească seria înfrângerilor și s-au impus în fața lui CSM Petrolul Ploiești cu scorul de 82-70. A fost o partidă condusă în majoritatea timpului și astfel echipa noastră a trecut la un bilnaț pozitiv în clasament, patru victorii și trei înfrângeri.

 

De partea cealaltă, CSM Târgu Jiu nu a bifat încă vreun succes în actuala stagiune. Totuși, în ultimul meci au dat o replică bună pe terenul lui SCM U Craiova, pe care au ținut-o în șah pentru mai bine de trei sferturi, dar la final s-a văzut învinsă cu scorul de 89-75. Xavier Cannefax s-a făcut remarcat cu forța de pătrundere, în timp ce Thomas Kottas a fost extrem de solid sub panou.

 

În sezonul precedent, BC CSU Sibiu a reușit să se impună la Târgu Jiu, scor 80-74, dar ambele loturi de jucători au suferit schimbări importante de la acea confruntare.

 

Jocul dintre CSM Târgu Jiu și BC CSU Sibiu va fi arbitrată de o brigadă formată din Alin Faur, Amalia Marchiș și  Octavian Goina, în timp ce Radu Bucerzan va fi comisarul din partea Federației Române de Baschet.

 

„Pentru noi este foarte important să menținem aceeași energie ca la meciul precedent. Vom încerca să câștigăm, ca de fiecare dată, cu cele mai bune forțe și după să ne vedem de parcursul nostru, în continuare.

Aveam nevoie de victorie, după ultimele trei înfrângeri. Ne place să jucăm acasă, avem de fiecare dată suporterii de partea noastră și  ne fac mai puternici. Trebuie să facem același joc puternic și în deplasare și cred că meciul de la Târgu Jiu poate să demonstreze asta” a declarat Sebastian Ionescu.

 

„Fiecare meci pentru noi este foarte important. Sigur, Târgu Jiu caută în acest moment prima victorie și au schimbat puțin lotul. Au adus un pivot, care este foarte important pentru ei. Dacă ne uităm strict la lot, arată ca o echipă bună. Desigur, joacă acasă, așa că va fi un meci dificil pentru noi. ne pregătim ca atare, pentru un meci greu și trebuie să fim pregătiți pentru luptă.

Cu siguranță pentru noi este un mare plus când jucăm acasă. Avem suporteri minunați, care ajută mult echipa. Sper să ne vedem suporterii și la Târgu Jiu. Toate echipele se simt mai bine acasă. Nu este un plus pentru noi, este un plus pentru Târgu Jiu” a spus Tomas Rinkevicius, înaintea plecării în orașul lui Brâncuși.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


242462 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI