logo-csu
Urmatorul meci
CSM Tg.Mureș VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor - 2024-09-27 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Juniorii CSU Sibiu, ”actori” în trei flashmob-uri desfășurate în oraș!


 

Susține și joacă baschet alături de juniorii CSU Sibiu! Prinde pasa și aruncă la coș! Sub acest îndemn, lotul de juniori al CSU Sibiu U13 au ales să  promoveze  baschetul în cadrul a trei flashmob-uri succesive. Terasa din fața intrării în Galeriile comerciale Sibiu Shopping City, Piata Mare a Sibiului și Aeroportul Internațional Sibiu s-au transformat în mici terenuri de baschet, iar trecătorii au fost angrenați și încurajați să marcheze cât mai multe coșuri. În mijlocul juniorilor au fost Octavian Popa Calotă, Vlad Tincu și Dan Fleșeriu, seniorii de la CSU. Deși la început reticenți, zeci de sibieni au răspuns pozitiv invitației de a arunca la coș.

Aproximativ 20 de baschetbaliști juniori din loturile U13 și U14 au participat la 3 flashmob-uri în oraș, la Galeriile Comerciale Sibiu Shopping City, Piata Mare a Sibiului și Aeroportul Internațional Sibiu. Cu un coș de baschet mobil și mai multe mingi, juniorii au încercat să capteze atenția trecătorilor și să îi angreneze în jocul lor, pentru a descoperi împreună frumusețea acestui sport. Octavian Popa Calotă și Vlad Tincu au fost prezenți pentru a-i încuraja pe juniori, la Sibiu Shopping City. Micii baschetbaliști le-au dat pase la nesfârșit și i-au urmărit atent pe seniori. ”Întotdeauna mi-am dorit să ajut tinerele speranţe ale Sibiului, să promovez baschetul în acelaşi timp. Am încredere în aceşti copii. Pentru ei urmează o perioadă destul de dificilă, din câte am înţeles. Sper că vor face o figură frumoasă şi vor reuşi o calificare. Cu siguranţă voi fi în public la acest turneu. O să îmi iau micul viitor baschetbalist şi o să vin la sală”, a spus, Octavian Popa Calotă. ”Am ales să vin aici, să promovez juniorii, în primul rând, deoarece baschetul este o plăcere , este pasiunea mea, iar dacă am avut ocazia să promovez acest sport, am făcut-o cu mare drag. În plus, ei au turneu de calificare acum, în weekend, pentru turneul final.  Este o şansă mare pentru ei să ajungă la turneul final şi să ia un loc bun acolo. Trebuie să muncească, să pună pasiune în ceea ce fac, să facă totul cu inimă, să-şi dorească şi, într-un final, vor primi înapoi", a declarat Vlad Tincu. În Piața Mare, prima pasă, a primit-o Ionel Gligore, reprezentant al Primăriei Sibiu, prezent la flashmobul din Piața Mare. Nu a durat mult până când sibieni și turiști, deopotrivă, s-au lăsat angrenați în jocul micuților baschetbaliști și și-au testat precizia la aruncări.

Alături de ei a fost și Dan Fleșeriu. ”Unul dintre punctele de unde ar trebui să înceapă CSU Sibiu să-şi construiască echipa sunt copiii. Sper să putem să îi aducem mai aproape de echipa mare, pe ei, pe părinţii lor şi, evident, pe cei care sunt pe lângă echipele astea mici. Eu am fost şi duminică la turneul de U16, la echipa lui Alex Kovacs. Mi-a plăcut foarte mult ceea ce am văzut acolo. Sper să văd acelaşi lucru, sau şi mai bine, la U13. Cu siguranţă, peste 6-7 ani, vor fi copii dintre aceştia care vor juca la echipa mare", a declarat antrenorul echipei de seniori CSU Atlassib, Dan Fleşeriu.

La aeroport, pasagerii care așteptau la check in au fost luați prin surprindere de micii baschetbaliști care au pus în practică un scenariu inedit. Unul dintre juniori, însoțit de tatăl său, s-a prezentat la check in cu un bagaj care părea ”suspect”. Juniorul a deschis bagajul ”surpriză”, a scos mingea de baschet și a început să o paseze printre pasagerii din aeroport.  Mingea a ajuns repede la coș și mai mulți pasageri, dar și angajați ai Aeroportului Internațional Sibiu, și-au testat îndemânarea la aruncări.

Evenimentul s-a dorit a fi și o o invitație adresată sibienilor de a participa și susține echipa de juniori la Turneul de Recalificare ce se va desfășura în acest weekend, la Sala Transilvania, din Sibiu. În urma acestuia, micii baschetbaliști au șansa de a juca în Turneul Final de la sfârșitul lunii mai, turneu ce reunește cele mai bune 8 echipe din 45 din țară, existente la această grupă de vârstă.

Mulțumim pentru sprijinul acordat în derularea acestei acțiuni reprezentanților Primăriei Municipiului Sibiu,  Aeroportului Internațional Sibiu și celor ai Sibiu Shopping City.

Turneul de recalificare, promovat de juniori prin aceste trei flashmob-uri, va avea loc în acest weekend, la Sala Transilvania din Sibiu. Programul meciurilor programate pentru 16-17 mai 2015 îl regăsiți mai jos:

Sâmbătă-16 mai 2015

9:30-11:30- LPS CSS Bihorul Oradea-CSS Unirea Iași

11:30-13:30- CSU Sibiu-ACS Dan Dacian București

17:00-19:00- ACS Dan Dacian București- LPS CSS Bihorul Oradea

19:00-21:00- CSU Sibiu-CSS Unirea Iași

Duminică-17 mai 2015

9:00-11:00 - CSS Unirea Iași- ACS Dan Dacian București

11:00-13:00-CSU SIBIU- LPS CSS Bihorul Oradea

 

 


1223674 vizualizari

Galerie foto

Galerie video



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI