logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca

Sala Transilvania Sibiu - 2024-03-24 7:15 PM

DigiSport, PrimaSport, FRB TV

Învingem Rapidul, la capătul unui meci cu multe puncte


BC CSU Sibiu a ajuns la un bilanț pozitiv în Liga Națională de Baschet Masculin, după ce a trecut cu scorul de 90-78 de Rapid București în etapa cu numărul 26. Elevii lui Miguel Angel Hoyo au luat avans începând cu sfertul trei și s-au îndreptat apoi spre o victorie scontată în fața echipei care nu a câștigat încă pe teren străin în acest sezon.

 

 

Echipele de start:

Sibiu: Blake, Rotaru, Tamulis, McGrew și Padgett
Rapid: Bookert, Mosely, Dumitrescu, Stanojevic, Odagiu

 

Giuleștenii au fost primii marcatori ai partidei, prin Stanojevic de la distanță. Prima reușita pentru formația noastră a venit de la Padgett, din pasa lui Tamulis. S-a mers umăr la umăr apoi, pivotul american a rămas singurul nostru marcator, scorul ajungând la 6-6. Justas Tamulis a scuturat plasă de la mare distanță și ducea echipa pentru prima dată în avantaj. Rapidul a revenit în avantaj cu 6 puncte la rând.  Jocul a rămas echilibrat, iar primul act avea să fie decis de Stanojevic cu un buzzer-beater, iar Rapid avea avantaj de o posesie, 19-17. Echipa bucureșteană a început mai sfertul secund și a dus scorul la 27-19, după două minute și jumătate scurse de pe tabelă. Au venit rapid 6 puncte la rând de la Uță și Pratt. Sala exploda pentru prima dată, după o nouă triplă a lui Tamulis, care egala la 31-31. Oaspeții au replicat asemănător prin Stanojevic. Jocul a continuat într-un ritm alert, cu echipa oaspete marcând în continuare cu generozitate de la distanță. Defensiva „galben-albaștrilor” a funcționat și astfel a creat două coșuri ușoare pe contraatac, cu care treceam în față, 41-40. Ultimele 100 de secunde din prima repriză s-au scurs fără punct marcat pe tabelă și astfel intram la cabine cu avantaj minim.

 

Primul jucător care a modificat tabela  a fost Justas Tamulis, la cea de-a doua încercare. Bookert a semnat o triplă în replică, iar Rareș Uță a ratat șansa de a completa un three-point-play, scorul ajungând la 45-43. Același Bookert a mai lovit o dată de la distanță. Cele două echipe s-au succedat apoi la conducere până la jumătatea sfertului. Rareș Uță a continuat să fie cel mai fault om de pe teren și  după o nouă vizită la linia de fault a dus scorul la 56-52 în favoarea lui BC CSU Sibiu. Finalul sfertului trei le-a aparținut băieților lui Miguel Angel Hoyo, care au reușit să se desprindă pentru prima dată la două posesii lungi. Actul decisiv pleca de la scorul de 65-59. Mo Pratt a marcat o triplă la reluarea jocului. Giuleștenii nu au cedat și au replicat cu două coșuri din apropiere marcate la rând. Scorul a ajuns la 72-65 și părea că „galben-albaștrii” intră în controlul total al meciului. Bookert nu a fost de acord și a mai punctat o dată din spatele semicercului. A venit un parțial de 6-0 și victoria se contura când mai erau 3 minute și jumătate de joc, scor 78-68. Finalul de meci s-a jucat cu garda jos. Rapidiștii nu au cedat lupta, dar nu au putut pune în pericol rezultatul final. BC CSU Sibiu s-a impus la capătul celor 40 de minute de joc cu scorul de 90-78.

 

Rareș Uță a fost din nou cel mai bun jucător al meciului cu 29 de puncte, 8 recuperări și o pasă decisivă. Mo Pratt a venit de pe bancă cu 12 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări. Justas Tamulis a adăugat tot 12 puncte, plus 4 pase decisive. James Padgett a reușit 11 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă.

 

Au mai evoluat: Luca Tohătan – 7 puncte și 9 pase decisive, Javion Blake – 6 puncte, o recuperare, un assist, Mirel Dragoste – 6 puncte, 4 recuperări, un assist, Tanner McGrew – 3 puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, Luca Năstruț – 2 puncte, o recuperare, Olaf Schaftenaar – 2 puncte, o recuperare și o pasă decisivă și Rareș Ardelean.

 

În urma acestui rezultat, BC CSU Sibiu ajunge la 13 victorii și 12 înfrângeri în clasamentul Ligii Naționale. Următorul meci este programat în deplasare la Miercurea Ciuc.


351397 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 15/0 30
2 CSM CSU Oradea 12/3 27
3 BCMU FC Arges Pitesti 9/6 24
4 BC CSU SIBIU 7/8 22
5 CSO Voluntari 7/8 22
6 CSM ABC Athletic Constanta 6/9 21
7 CS Rapid Bucuresti 6/9 21
8 CSM Tg.Mureș 5/10 20
9 CS Dinamo Bucuresti 4/11 19
9 Corona Brașov 4/11 19

PARTENERI