logo-csu
Urmatorul meci
CSM Tg.Mureș VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor - 2024-09-27 7:00 PM

FRB TV, Digi Sport, Prima Sport.

Flavius Lăpuște: ”Microbul m-a prins și nu m-a mai lăsat, nici până în ziua de azi”


 

A început să joace baschet  în 1993 și a evoluat la mai multe echipe din țară și din străinătate. Jucătorul, cu o vastă experiență, a semnat, cu CSU Atlassib Sibiu, în vara acestui an. În timpul liber îi place să călătorească, în mod special în zone montane, citește sau gătește.

 

1. Joci baschet de foarte multă vreme, ești un jucător experimentat. Povestește-ne când te-ai decis să te dedici baschetului?

FL: Am avut, în clasa a V-a și a VI-a,  un grup de colegi cu care jucam baschet la școală!  Așa am decis să mă înscriu la un club, deși eram prea ”bătrân” pentru echipa de juniori. Așa am început. ”Microbul” m-a prins și nu m-a mai lăsat, nici până în ziua de azi. Nu m-am gândit niciodată că îl voi practica la nivel de performanță, nici nu mi-am propus asta, dar….

 

2. Ai jucat, de-a lungul timpului, la mai multe echipe puternice. Care a fost perioada cea mai frumoasă, de-a lungul carierei de baschetbalist?

FL: La fiecare echipă la care am jucat au fost perioade frumoase, cu bune și cu rele. De fiecare dată m-am bucurat de momentele bune și, bineînțeles că, m-au întristat cele mai puțin plăcute.  Însă am încercat întotdeauna să fiu optimist și să văd ceva constructiv în fiecare eșec, dar și în fiecare succes. Ceea ce pot spune acum este că nu este ușor să te acomodezi, pe perioada unui sezon. E mai bine, mai plăcut când poți să ai continuitate pe mai mulți ani. De aceea la Cluj, Austria, Mureș, unde am jucat câte minim 2 ani, am reușit să mă atașez mai tare de Club. Au fost mai multe momente plăcute, dar au contat foarte mult și anii!

 

3. Acum joci pentru CSU Atlasssib Sibiu. Cât de grele și se par meciurile cu echipa clujeană?

FL: Acum, la nivelul pe care campionatul îl impune, fiecare meci mi se pare extreme de competitiv, de important. Credeți-mă că, la fiecare meci am mari emoții. Vă dați seama că atunci când jucăm cu Clujul, la meci vin o mulțime de perieteni. Prieteni care acum 5 ani mă susțineau cu toate puterile. Acum însă lucrurile s-au schimbat, ei sunt împotriva clubului la care activez. Dar între timp m-am obișnuit și, în plus, chiar cred că este și normal să fie așa .

 

4.  Care crezi tu că este punctul forte al echipei tale?

FL: Probabil că, dacă aș sta și aș analiza toate meciurile, aș putea găsi. Tot ce pot să vă spun este că am niște colegi foarte buni și serioși, și care își doresc să câștige fiecare meci!

 

5. Cât de important este aportul fanilor, susținerea lor, la un meci ?

FL: Aportul fanilor este indiscutabil. Fără ei, fără suportul lor, am avea un mare minus. Toată lumea știe fanii din Sibiu. Vreau să le mulțumesc, pe această cale, pentru susținerea lor, la fiecare meci, și la bine și la greu!

 

6. Dacă ar fi să faci un pronostic, ce echipe crezi ca vor reusi să ocupe primele locuri în campionat, în acest sezon?

FL: Până în acest moment, în afară de Steaua, să zicem, echipa care este cea mai constantă în campionat, cred că lupta se va da etapă de etapă,  pentru ocuparea primelor 8 poziții, pentru intrarea în Play Off. Sunt 12 echipe care oricând pot surprinde!

 

7. Dacă nu ai fi făcut carieră în baschet, ce altceva crezi că ai fi făcut?

FL: Nu vreau să mă gândesc ce altceva aș fi făcut. Asta am făcut toată viața-BASCHET. Îmi plac și alte domenii, în afară de sport. Mă refer la agro-turism, agricultură, chiar și politică. Dar, de vreme ce am abordat sportul, baschetul, mă bucur de baschet cât mai pot să joc.

 

8. Între antrenamente, meciuri derulate la Sibiu sau în deplasare, ce face Flavius Lăpuște?

FL: Când am la Sibiu familia, mă ocup de băieții mei. Ne jucăm împreună, ne distrăm. Atunci când nu sunt cu ei, și am puțin timp liber, îmi place să mă plimb, să vizitez, citesc, învăț.

 

9. Ce planuri de viitor ai?

FL: Pentru mine, viitorul este prezentul. Am câteva idei legate de planurile de viitor, dar nu știu când se vor concretiza, așa că prefer să nu le divulg…


1224309 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 0/0 0
2 CSM CSU Oradea 0/0 0
3 CSO Voluntari 0/0 0
4 CSM Constanța 0/0 0
4 BCMU FC Arges Pitesti 0/0 0
6 CS Rapid Bucuresti 0/0 0
7 CS Dinamo Bucuresti 0/0 0
8 BC CSU SIBIU 0/0 0
9 CSM Tg.Mureș 0/0 0
10 Corona Brașov 0/0 0
11 SCMU Craiova 0/0 0
12 CS Municipal Galati 0/0 0
13 CS SCM Timisoara 0/0 0
14 CS Valcea 1924 0/0 0
15 CSA Steaua Bucuresti 0/0 0
16 CS Municipal Ploiesti 0/0 0

PARTENERI