logo-csu
Urmatorul meci

CSO Voluntari

VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Gabriela Szabo - 2024-04-16 7:00 PM

FRB TV

FEC: BC CSU Sibiu joacă marți cu UNAHOTELS Reggio Emilia


BC CSU Sibiu își joacă marți, de la ora 16:00, șansa la calificare în primele 8 echipe din  Fiba Europe Cup, împotriva celor de la UNAHOTELS Reggio Emilia (Italia). Echipa pregătită de Dan Fleșeriu și Cătâlin Vulc se află la Oradea în formație aproape completă, doar Anton Rotaru lipsind. Întreaga delegație a trecut cu bine peste testele covid premergătoare competiției iar Lucas Tohătan va încerca să își aducă aportul în jocul echipei, deși nu este complet refăcut după accidentarea suferită în meciul din ianuarie, tot din FIBA Europe Cup.

 

Echipa noastră se află la Oradea, clubul din localitate fiind organizatorul bulei care va decide una dintre echipele care se califică în Final Fourul competiției europene. BC CSU Sibiu va da piept marți cu echipa italiană Unahotels Reggio Emilia, urmând ca joi, de la ora 19:00. echipa care va ieși învingătoare să se dueleze cu câștigătoarea dintre CSM Oradea sau BC Dnipro. 

Stafful tehnic nu se va putea baza, în continuare pe Anton Rotaru, însă vestea bună este că Lucas Tohătan ar putea ajuta echipa, deși nu este încă recuperat complet.

”Am vizionat mult, în  ultima perioadă, videouri cu adversarii noștri și am văzut că sunt foarte talentați, au point guard foarte bun, la fel și shooteri și stau foarte bine și la oamenii mari. Echipa lor va fi un adversar extrem de puternic, dar noi ne-am pregătit bine și antrenat din greu, așa că suntem pregătiți de acest duel. Ca să ne asigurăm victoria va trebui să ne apărăm bine, cred că avem toate șansele de a câștiga”, a spus Kevin Hardy. 

”Va fi un singur meci, de totul sau nimic, dar sperăm să fie mai mult decât un singur meci. Echipa din Italia este una care are în componență jucători extraordinari, pot aminti de Koponen- care a jucat foarte mulți ani în Euroligă, Sims- care a evoluat în NBA, Taylor- care este cunoscut baschetului românesc pentru că a jucat finală aici, cu Steaua. Sunt mulți alți jucători foarte buni iar campionatul Italiei estre unul extrem de puternic, comparativ cu campionatul nostru. Totuși sunt pe penultimul loc, au suferit câteva înfrângeri consecutive, trec printr-o situație grea, au schimbat și antrenorul, și mă aștept la un meci de încărcătură fizică și mentală foarte mare, atât pentru ei, dar și pentru noi. Suntem într-o perioadă bună, am putea avea șansa să mergem mai departe și vrem să ne folosim de asta cât mai mult. În continuare nu ne putem baza pe Anton Rotaru iar pe Lucas, care a făcut o recuperare foarte bună în ultima perioadă, sperăm să îl putem folosi săptămâna aceasta, măcar în al doilea meci”, a spus Dan Fleșeriu.

 

Partida de marți, ora 16:00 se joacă LIVE, pe DigiSport și va putea fi urmărită și pe canalul de youtube al FIBA Europe Cup. 

 


521660 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI