logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM ABC Athletic Constanta

Sala Transilvania - 2024-04-25 8:00 PM

FRB TV

Evoluție promițătoare în debutul Playoff-ului


BC CSU Sibiu a avut o prestație consistentă în primul meci din playoff și a fost aproape să fure avantajul terenului propriu de la U BT Cluj-Napoca. Partida desfășurată marți, 3 mai, s-a încheiat cu scorul de 89-79, cu gazdele desprinzându-se târziu în meci.

 

Partida a avut un start echilibrat, cu o energie bună din partea băieților noștri. Gazdele au fost primele care au reușit să se desprindă, la 9 lungimi, după două reușite de la distanță, de la Stewart și Brown. Replica a venit rapid de la Schaftenaar și Tohătan, care au adus 4 puncte la rând pentru formația noastră. Jocul a revenit sub semnul echilibrul, iar James Padgett a închis actul inaugural cu două libere marcate, pentru 22-21 în favoarea adversarilor. Registrul jocului părea de neschimbat, cu gazdele al conducere dar fără să se desprindă pe tabelă. Tanner McGrew cu un four-point-play ne-a readus în avantaj după startul meciului, 32-31. Același McGrew și Tohătan ne-au dus apoi la două posesii de adversar, dar clujenii au avut răspuns, iar scorul pauzei era stabilit de o triplă a lui Colceag, 42-41.

 

Repriza secundă a început perfect pentru trupa lui Miguel Angel Hoyo, care marca 5 puncte încă din start de la Uță și Blake. A venit și cel mai mare avantaj al echipei noastre în meciul de la Cluj-Napoca, 50-44, după o liberă a lui Lucas. Replica a venit însă instant, cu 7 puncte la rând pentru gazde. Odată restabilit echilibrul, așa s-a mers până la finalul sfertului trei, iar U BT avea o posesie în față, 61-58. Stefan Bircevic a semnat 5 puncte la consecutive și ecartul a urcat la 9 puncte pe tabelă. Mo Pratt a oprit seria sârbului, care a recidivat ulterior cu un coș de la distanță și pentru prima dată diferența era formată din două cifre. Băieții noștri nu au cedat până la final, dar nu au reușit revenirea. Astfel primul meci din playoff s-a încheiat cu scorul de 89-79 pentru U BT Cluj-Napoca, câștigătoarea sezonului, care a fost ținută în șah pentru mai bine de trei sferturi de echipa noastră.

 

Rareș Uță a fost cel mai bun marcator al formației noastre la Cluj-Napoca, cu 14 puncte, lângă care a adăugat 6 recuperări și 2 pase decisive. Lucas Tohătan și-a trecut în cont 13 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Tot 13 puncte a avut și Javion Blake, dar cu 2 recuperări și 2 pase decisive. James Padgett a venit de pe bancă cu 12 puncte și 3 recuperări. Mo Pratt a reușit 11 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive, iar Tanner McGrew 11 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

 

Au mai marcat: Mirel Dragoste – 3 puncte și 3 recuperări, Olaf Schaftenaar – 2 puncte și 3 recuperări.

 

Monyea Pratt:

„Cred că am avut unele căderi în defensivă în momente cheie. Am întâmpinat probleme la recuperare și n-am comunicat bine. Clujul este o formație experimentată și trebuie să învățăm din greșeli pentru meciul următor. Putem să îi învingem. Am făcut asta deja în sezonul regulat și suntem conștienți că putem să ne luptăm cu ei și să îi învingem. Trebuie să fim pregătiți pentru jocul de vineri.”

 

Miguel Angel Hoyo:

„Mici detalii au făcut diferența în ultimele minute. Câteva greșeli și doi jucători de la Cluj erau liberi, apoi la nivelul recuperărilor la fel. Câteva faulturi care sunt greu de acordat în mod normal. Ei au câștigat un meci strâns. E greu de spus care a fost cheia succesului pentru Cluj. Ei au marcat și noi am ratat câteva aruncări libere. Și în prima repriză am ratat câteva lay-up-uri. În trei minute am uitat acest joc și trebuie să ne concentrăm la următorul. Este precum o finală și trebuie să jucăm mai bine ca să îi învingem. Avem nevoie de suportul fanilor, și pe această cale le cer să ne susțină, sunt extraordinari. În ultimul sfert am avut câteva momente mai slabe și avem nevoie de ajutor lor vineri, pentru a ne putea împinge de la spate în asemenea momente slabe.”

Meciul 2 al seriei dintre BC CSU Sibiu și U BT Cluj-Napoca are loc vineri, 6 mai, cu începere de la 19:00 la Sala Transilvania, iar biletele sunt disponibile AICI.

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 și de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania. 


348021 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI