logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Etapa a 4-a din LNBM Getica 95 ne pune față în față cu SCM U Craiova


 

Echipa noastră primește vizita lui SCM U Craiova în etapa cu numărul 4 din Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95 – ediția 2023/2024. Partida este programată sâmbătă, 14 octombrie, cu începere de la ora 17:30 la Sala Transilvania și va putea fi urmărită în direct pe Digi Sport și Prima Sport.

 

Zece zile vor fi trecute de la ultimul meci al echipei noastre, care a însemnat victorie pe terenul vicecampioanei de la CSM CSU Oradea. O repriză secundă convingătoarea ne-a adus succesul cu scorul de 79-66. A fost un meci în care au ieșit la rampă oamenii mari, Rareș Uță și Yordan Minchev reușind să încheie partida în double-double.

 

SCM U Craiova a debutat în noul sezon de Liga Națională abia pe 11 octombrie, când a întâlnit-o pe teren propriu, tot pe CSM CSU Oradea. A fost un meci destul de disputat, în care oltenii au revenit de la un deficit format din două cifre și puteau chiar trimite meciul în overtime. Vitalii Zotov a ratat această șansă și partida s-a încheiat cu scorul de 74-69 pentru gruparea bihoreană.

 

Gruparea olteană va juca al treilea meci în Sala Transilvania, după ce în presezon a participat la Memorialul Elemer Tordai. Atunci Craiova a ceadat ambele meciuri, contra lui CS Vâlcea 1924 și CSM Târgu Mureș.

 

Duelul antrenorilor combatantelor de sâmbătă și-a consumat un singur episod în sezonul precedent. Atunci Tomas Rinkevicius a avut câștig de cauză în fața lui Vitaly Stepanovski și BC CSU Sibiu s-a impus cu scorul de 95-73.

 

Confruntarea cu SCM U Craiova a fost prefațată atât de antrenorul nostru principal, Tomas Rinkevicius, cât și de Yordan Minchev:

 

Au jucat destul de bine în ultimul meci. Nu au fost echipa care ar putea să fie, dar au au arătat binișor. Atât în atac, cât și în apărare au luptat până la final și vor veni cu siguranță la Sibiu pentru a obține victoria. Trebuie să le demonstrăm că nu este ușor să câștige pe terenul nostru. Suntem pregătiți pentru meciul de sâmbătă.

Personal, mă simt excelent la Sibiu. Îmi place totul aici, fanii, condițiile, totul este foarte bine. Echipa merge bine, am început cu victorii și ne dorim să facem aceleași lucru în continuare” ne-a spus Yordan Minchev.

 

Craiova abia a jucat primul meci în campionat și le-au oferit o adevărată luptă celor de la Oradea. Au fost aproape să câștige. Este un lot complet diferit față de sezonul precedent. Nu avem prea multe informații despre ei. O echipă atletică, cu talie, poate doar conducătorul de joc este puțin mai scund. La celelalte poziții au talie bună și încerarcă să joace un baschet atletic. Pentru noi va important să le răspundem cu nivel ridicat al contactelor. Ne pregătim în acest sens și sper să fim cu toții pe aceeași pagină, toată echipa, inclusiv antrenorii. Ne așteptăm la un meci dificil sâmbătă” a declarat antrenorul principal, Tomas Rinkevicius.

 

Biletele pentru meciul de sâmbătă dintre BC CSU Sibiu și SCM U Craiova sunt disponibile AICI.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2023 și Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania. 


99869 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI