logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CS Dinamo Bucuresti

Sala Transilvania - 2024-05-07 7:00 PM

FRB TV

Debutăm în FIBA Europe Cup cu un duel pe teren propriu cu Caledonia Gladiators


 

„Galben-albaștri” încep aventura în FIBA Europe Cup cu un duel la Sala Transilvania împotriva scoțienilor de la Caledonia Gladiators. Partida este programată miercuri, 18 octombrie, de la ora 18:00 și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport.

 

BC CSU Sibiu caută în aceast meci cea de a 6-a victorie consecutivă a sezonului, în a treia competiție diferită. Până în acest moment elevii conduși de Tomas Rinkevicius au câștigat două jocuri în Cupa României și alte trei în Liga Națională de Baschet Masculin Getica 95.

 

Ultima victorie pentru Dragoste și compania a venit tot la Sala Transilvania, într-un meci de campionat cu SCM U Craiova. A fost o partidă de mare luptă, la capătul căreia echipa noastră s-a impus cu scorul de 68-63.

 

Primul nostru adversar din FIBA Europe Cup vine din Glasgow, Scoția. Caledonia Gladiators este un club înființat în urma cu 25 de ani și care se află la prima participare în cupele europene din istoria sa.

 

Scoțienii și-au început aventura europeană în preliminariile Basketball Champions League, de unde eliminați încă din primul tur de Fribourg Olympic. În total, Caledonia Gladiators a jucat șase partide în acest sezon competiținal și are un bilanț de trei victorii și trei înfrângeri.

 

În ultimul joc, „gladiatorii” din Glasgow au pierdut categoric pe terenul celor de Sheffield Sharks, scor 98-76.

 

Acest prim joc din FIBA Europe Cup 2023 a fost prefațat de Mouhamed Barro și antrenorul principal, Tomas Rinkevicius:

 

„Suntem nerăbdători să jucăm. Știm că va fi cu totul diferit, o competiție diferită, jucători diferiți. Trebuie să fim pregătiți și să obținem victoria. Nu știu foarte multe despre adversarii noștri, doar că sunt o echipă atletică, dar îi vom vedem mâine la treabă” a spus pivotul nostru.

 

Ne pregătim cât de bine putem pentru primul nostru meci european. În primul rând a trebuit să ne concentrăm pe recuperare, pentru că în urmă cu câteva zile am jucat un meci greu pe teren propriu. Mă bucur că jucăm primul meci din FIBA Europe Cup în fața propriilor suporteri. Sper că ne vor ajuta să găsim mai multă putere și energie. Aceste lucruri sunt foarte importante pentru echipa noastră. Adversarii noștri sunt foarte puternici individual. Au un lot echilibrat, de la fundași până la pivoți. Sunt puternici, iar cel mai important lucru este să oprim individual” a declarat antrenorul lituanian al grupării noastre.

 

Ultimele bilete rămase disponibile se pot achiziționa AICI.


97640 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI