logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS

CSO Voluntari

Sala Transilvania - 2024-04-20 8:00 PM

FRB TV

BC CSU Sibiu se deplasează pe Bega


BC CSU Sibiu se deplează pe Bega, acolo unde dispută meciul cu SCM Timișoara, din etapa cu numărul 24 a Ligii Naționale de Baschet Masculin – ediția 2022/2023. Partida este programată luni, 20 martie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Constantin Jude.

 

Echipa noastră nu a avut foarte mult timp la dispoziție pentru a pregăti acest joc, după ce joi, 16 martie, a învins pe teren propriu pe CSM Constanța cu scorul de 78-74. În urma acelui rezultat „galben-albaștri” au rămas pe poziția a 4-a a clasamentului, la finalul turului din Top 10.

 

De partea cealaltă, SCM Timișoara s-a înclinat pe terenul celor de FC Argeș Pitești cu scorul de 72-56. Trupa condusă de Dragan Petricevic nu are niciun succes în Top 10 și astfel a ajuns ultima în acest clasament, cu un bilanț de 3 victorii și 10 înfrângeri.

 

BC CSU Sibiu și SCM Timișoara se întâlnesc pentru a treia oară în actuala stagiune. Prima încleștare a avut în Cupa României, acolo unde bănățenii au avut câștig de cauză, 90-77, calificându-se astfel în Final 8-ul competiției. Băieții noștri s-au revanșat la prima confruntare din Top 10, atunci când au trecut fără drept de apel de Timișoara, la Sala Transilvania, scor 95-63.

 

Se anunță un duel dificil, gazdele nostre jucându-și ultimele șanse de rămâne în cărți pentru playoff. Kesar, Gajic și Djokovic sunt liderii statistici ai grupării bănățene și cu siguranță tot ei reprezintă gurile de foc la fiecare meci. În trupa lui Tomas Rinkevicius, Roberts Blumbergs rămâne în continuare cel mai bun marcator, Pratt fiind cel mai bun la recuperare, iar Whelan cel mai bun pasator.

 

„Timișoara este o echipă bună, a arătat-o în startul de sezon, când a câștigat multe meciuri importante. Au avut probleme cu accidentările, dar acum au lotul complet, au făcut ceva modificări și cu siguranță sunt o echipă periculoasă. Joacă pe teren propriu și de obicei astfel de echipe, împinse de la spate de proprii suporteri, sunt mult mai agresive. Trebuie să ne pregătim pentru nivelul contactelor și în același timp ne așteptăm la un meci dificil la Timișoara. În același timp, au un antrenor experimentat, care este și antrenorul echipei naționale. Se află de multe sezoane aici și cunoaște foarte bine Liga Națională, așa că ne așteaptă o luptă pe cinste luni” a spus Tomas Rinkevicius înaintea duelului de Timișoara.

 

„Tratăm acest meci cu seriozitate maximă, cum ne-am obișnuit să o facem de fiecare dată! Știm că este o partidă importantă pentru ei și nu vrem să le oferim ocazia să dicteze ritmul! Trebuie să stăm concentrați, pentru a avea cât mai multe șanse de calificare pe un loc bun în playoff!” a declarat Basti Ionescu referitor la meciul care urmează pe Bega.

 

Acțiune cofinanțată de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Sport 2022 si de Consiliul Județean Sibiu prin Serviciul Public Sala Transilvania Sibiu.


188535 vizualizari

Galerie foto



CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI