logo-csu
Urmatorul meci
BC CSU SIBIU VS CSM Constanța

Sala Transilvania - 2024-05-04 12:00 AM

FRB TV

Start în playoff cu două partide pe terenul lui CSO Voluntari


 

Echipa noastră debutează în playoff duminică, 14 aprilie, pe terenul lui CSO Voluntari. Primul al seriei este programat de la ora 19:00 în Sala Sporturilor Gabriela Szabo. Al doilea meci al seriei din prima rundă a LNBM Getica 95 va avea loc la fix 48 de ore în  urma primului. Ambele jocuri vor putea fi urmărite doar FRB TV.

 

Pentru al doilea an conecutiv BC CSU Sibiu o întâlnește pe CSO Voluntari în prima rundă a playoff-ului. Față de stagiunea precedentă, cele două echipe au terminat sezonul regulat pe poziții diferite, ilfovenii pe 3 iar formația noastră 6, astfel că avantajul terenului propriu nu ne aparține.

 

Ultima perioadă a fost una dificilă pentru galben-albaștri, care au pierdut ultimele trei jocuri disputate. În plus au intervenit și accidentările. Aurelian Gavriloaia s-a accidentat la meciul cu U BT Cluj-Napoca, după care a ratat ultimele două jocuri ale sezonului regulat. Marc Loving a pățit la fel în Giulești și a ratat meciul cu Dinamo, ultimul din sezonul regulat, la care Tomas Rinkevicius a avut la dispoziție o rotație foarte scurtă.

 

CSO Voluntari traversează o perioadă diferită. Ilfovenii au câștigat ultimele trei jocuri de campionat și tocmai au fost aproape să pună mână pe trofeul ENBL, dar au pierdut la mare luptă finala ENBL cu Bakken Bears. Ilfovenii au făcut o modificare foarte inspirată prin transferul lui Kodi Justice, jucător care le-a dinamizat jocul.

 

BC CSU Sibiu și CSO Voluntari și-au împărțit victoriile în acest sezon, fiecare formație reușind să se impună pe teren propriu la o diferență de cinci puncte.

 

 

„Avem o istorie cu Voluntari, după sezonul trecut. Cred că au devenit o echipă mai bună, dar playoff-ul începe de la zero. Trebuie doar să ne pregătim bine pentru duelurile cu CSO Voluntari. Mă aștept la meciuri bune. Au o echipă fizică, care joacă împreună, la așa ceva mă aștept și de la noi. Baschetul de echipă și defensiva întotdeauna fac diferența. Primele două meciuri sunt foarte importante, le-aș numi definitorii. Trebuie să mergem acolo să câștigăm” ne-a spus Monyea Pratt înainte de plecare la Voluntari.

 

„Simt un deja vu, la fel ca anul trecut avem în față pe CSO Voluntari în prima rundă de playoff. Cred că în acest sezon Voluntari este o echipă mai puternică. O echipă foarte talentată în ofensivă. Dacă vrem să câștigăm un meci la Voluntari trebuie să le oprim ofensiva. Bineînțeles, Voluntari a avut rezultate foarte bune în acest an, au jucat finala în European Nordic Basketball League. Probabil traversează o formă foarte bună. Din perspectiva noastră, vom face tot ce putem pentru a le oferi o luptă pe cinste. Aș vrea să ne invit suporterii chiar și la meciuri de la Voluntari, pentru a lupta împreuna împotriva acestora” a declarat Tomas Rinkevicius înainte de dubla de lângă capitală.

 

Meciul trei al seriei are loc joi, 18 aprilie, de la ora 19:45 în Sala Transilvania, iar biletele vor fi disponibile curând.


7567 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI