logo-csu
Urmatorul meci
CSM Constanța VS BC CSU SIBIU

Sala Sporturilor Constanta - 2024-04-29 7:00 PM

FRB TV

Întâlnim CSM Constanța în sferturile de finală ale Cupei României


 

BC CSU Sibiu deschide Final 8-ul Cupei României 2024 cu un duel contra lui CSM Constanța. Meciul de start al turneului de la Cluj-Napoca este programat joi, 15 februarie, cu începere de la ora 12:15 și se va desfășura în Sala Horia Demian.

 

Acest sfert de finală aduce al patrulea episod al sezonului între echipa noastră și cea de la malul Mării Negre. Prima confruntare a avut loc chiar în Cupa României. Băieții antrenați de Tomas Rinkevicius au deschis atunci sezonul cu o victorie, 84-80. Constanța avea să se califice în Final 8, după o victorie la 40 de puncte contra celor de la CS Vâlcea 1924 și astfel „marinarii” au prins ultimul bilet de „lucky loser”.

 

Celelalte două partide între Sibiu și Constanța au avut loc în Liga Națională de Baschet Masculin. Aici fiecare formație și-a fructificat avantajul terenului propriu, 79-76 la Sibiu, respctiv 89-87 la Constanța.

 

Ambele echipe abordează acest meci de cupă după o înfrângere. BC CSU Sibiu a pierdut chiar în Horia Demian, duelul cu campiona en-titre, U BT Cluj-Napoca, scor 80-74. De partea cealaltă CSM Constanța a cedat pe terenul lui CSO Voluntari, scor 87-76.

 

Față de ultima întâlnire directă, CSM Constanța a operat o mutare la nivelul lotului de jucători. Jaylon Scott s-a alăturat echipei de la Marea Neagră și chiar a debutat în meciul de la Voluntari.

 

Acest meci a fost prefațat de Jay Threatt Jr. și Tomas Rinkevicius:

 

„Ne așteaptă un meci greu, de luptă. Niciun meci nu e ușor în această periaodă a sezonului. Trebuie să fim pregătiți să jucăm. Sper că vom reacționa bine ca echipă. Am arătat că putem juca în fața oricui. Trebuie să reparăm câteva mici detaliile și sper că vom reacționa bine” a spus conducătorul nostru de joc.

 

„Multe meciuri împotriva Constanței în acest sezon. O echipă foarte bună, despre care cred că acum joacă un baschet mult mai bun decât cel pe care l-au jucat în startul sezonului. Au un lot puternic. Tocmai au mai transferat un jucător străin, care a jucat în Lituania și care a avut statistici excelente acolo. Avem în față o echipă puternică. Se poate vede cu câte seriozitate treatează aceasta competiție, cu o săptămână înainte de turneul final transferând al 6-lea jucător străin.

 

Prima victorie, din cupă, contra Constanței a venit la începutul sezonului. Ei formau o echipă nouă. La fel și noi, am avut jucători, dar uitându-ne acum la lotul nostru suntem puțin diferit. Cred că acel prim meci din grupele cupei nu contează și acum va fi o altă poveste.

 

Este ciudat să întâlnești pentru a doua oară aceeași echipă în Cupa României. În mod normal, în sistemele din alte țări, dacă ai învins un oponent, vei primi altul. Regulile sunt de așa natură aici și trebuie să ne pregătim pentru un nou meci împotriva Constanței” a spus tehnicianul nostru înainte de plecarea la Cluj-Napoca.

 

Partida dintre BC CSU Sibiu și CSM Constanța, chiar dacă este programată devreme, va putea fi urmărită în direct pe canalele Digi Sport, Prima Sport, dar și FRB TV.


36837 vizualizari


CLASAMENT


Nr. Echipa W/L Puncte
1 ACS U-Banca Transilvania Cluj-Napoca 18/0 36
2 CSM CSU Oradea 14/4 32
3 CSO Voluntari 10/8 28
4 CS Rapid Bucuresti 9/9 27
5 BCMU FC Arges Pitesti 9/9 27
6 BC CSU SIBIU 7/11 25
7 CSM ABC Athletic Constanta 7/11 25
8 CS Dinamo Bucuresti 6/12 24
9 Corona Brașov 5/13 23
10 CSM Tg.Mureș 5/13 23

PARTENERI